bonapeti.rs»Saveti»Kako se topi čokolada na pari?

Kako se topi čokolada na pari?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2721k2k
Kako se topi čokolada na pari?

Najbolje stvari su nezakonite, nemoralne ili su prelivene rastopljenom čokoladom. Šalu na stranu, ali ima mnogo deserata koji se prave sa rastopljenom čokoladom i mnogo kuvara početnika se pita, kako se topi čokolada na pari.

Prvo i najvažnije pravilo je da se oduprete iskušenju i da ne pojedete čokoladu pre nego što je istopite.

Drugo, nikada ne stavljajte posudu sa čokoladom direktno na vatru. Ako stavite čokoladu u metalnu posudu direktno na vatru sigurno će se zapeći i zagoreti, ali se neće istopiti. U mikrotalasnoj pećnici se dešava otprilike isto.

Kako biste rastopili čokoladu na pari, prvi korak je da izlomite čokoladu na male komade. Nakon toga uzmite vatrostalnu posudu i u nju stavite komadiće čokolade. Važno je da posuda potpuno čista i bez ikakve vlage ili vode. Komadiće čokolade odvojite na stranu.

Uzmite šerpu i u nju sipajte dva prsta vode. Stavite šerpu na vatru i sačekajte da voda provri. Stavite vatrostalnu posudu sa komadićima čokolade u šerpu sa vrelom vodom. Dno posude sa čokoladom treba da je potopljeno u vodu, ali ne sme da dodiruje dno šerpe.

Na ovaj način setopi čokolada na pari. Sačekajte nekoliko minuta i videćete kako se čokolada polako i ravnomerno rastopi. Povremeno promešajte. Najbolje je da to činite drvenom kašikom.

Ako požurite i brzo sklonite čokoladu sa vatre, dobićete gustu čokoladu, ali ako sačekate još nekoliko minuta, čokolada će biti potpuno tečna. Vi sami birate željenu gustinu i vreme kada ćete skloniti čokoladu sa vatre.

I tako, čokolada rastopljena na pari je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji