bonapeti.rs»Saveti»Postoji li zamena za prezle?

Postoji li zamena za prezle?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2721k2k
Postoji li zamena za prezle?

Prezle su u stvari samleven suvi hleb i pre svega se koriste za pohovanje ribe, mesa i povrća. Ovo bi bila jedna od definicija prezli. Ipak, svakoj domaćici se desi da baš u sredini pripreme pohovanog mesa ili ribe ustanovi da nema prezli.

Ovo ne treba da bude povod za paniku, jer prezle imaju zamenu i to više od jedne zamene.

U zavisnosti od toga za kakvu vam priliku trebaju prezle i zbog kojeg razloga želite zameniti prezle odgovarajućim proizvodom - naprimer netolerancija na gluten, alergije i tako dalje postoje različite alternative prezlama.

Ako želite da pohujete ribu ili meso, onda je dobra zamena kukuruzni skrob ili kukuruzno brašno u kombinaciji sa alevom paprikom i biberom, belim brašnom i jajetom.

Obično belo brašno, takođe može da zameni prezle u pohovanju i istini za volju, jelo će dobiti hrskavu, ali ne toliko tvrdu koricu, kao što je to slučaj sa prezlama, što je poneka bolja opcija.

Ako pak volite upravu tu hrskavu koricu koju prezle daju jelima, onda je najbolja zamena kukuruzno brašno. Za malo hrabrije kuvare preporučujemo da probaju da zamene prezle sitno izmrvljenim čipsom, naćosima ili kornfleksom.

Prezle se, kao što smo već rekli, prave od sušenog hleba i imaju osobinu da upijaju tečnost i da se navlaže, pa je na vama da procenite, u zavisnosti od jela koje pripremate, da li je dobro da koristite prezle ili neku od zamena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji