Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravite smesu za pohovanje od jaja?

Kako da napravite smesu za pohovanje od jaja?

Kako da napravite smesu za pohovanje od jaja?

Pohovanje je toplotna obrada hrane u kojoj se glavni proizvod uvalja u mešavinu jaja i brašna i onda se prži.

Na taj način pohovana hrana zadržava sokove ili nežnu strukturu.

Postoje različite vrste pohovanja, sve zasnovane na glavnim sastojcima za ovu vrstu pripreme hrane - jajima i brašnu ili prezlama.

Kako se priprema smesa za pohovanje od jaja?

U klasičnoj smesi za pohovanje sa jajima izabrani proizvod se uvalja u brašno, zatim umoči u jaja i na kraju u brašno.

Takođe je moguće umočiti proizvod prvo u jaje, zatim u brašno i na kraju ponovo u jaje.

U Japanu se tehnika pohovanja jajima naziva tempura i priprema se mešanjem jaja, brašna, skroba i soli i potapanjem mesa ili druge hrane u nastalu gustu kašu.

Još jedna dobro poznata vrsta pohovanja jajima je takozvana Patafri pasta.

Za nju su potrebna su jaja, brašno, so i pivo ili sveže mleko.

Za lepu Patafri pastu sastojci se mešaju da bi se dobila gusta smesa, poput smese za palačinke.

Odabrani proizvod za pohovanje se umoči u smesu, a zatim se prži u vrlo vrućoj masnoći.

Zanimljiv način za malo različitije pohovanje smesom sa jajima je upotreba kornfleksa, susama ili drugog semena koje daje više hrskavosti u odnosu na brašno.

Pohovanjem se mogu pripremiti razna jela. Klasici u žanru su pohovani komadići mesa, pohovana riba, pohovano povrće, sir, pohovani zalogaji od kačkavalja.

Preporučuje se da se pohovano jelo nakon prženja ocedi na rešetki ili na kuhinjskom papiru kako bi se uklonio višak masnoće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni