bonapeti.rs»Saveti»Kako da sačuvamo pečurke?

Kako da sačuvamo pečurke?

Kako da sačuvamo pečurke?

Čuvajte sveže pečurke na pravilan način i one će ostati dobre za upotrebu do jedne sedmice. To je veoma lako.

Stavite cele, neoprane pečurke u braon papirnu kesu i savijte gornji deo kese. Nakon toga, kesu stavite u donji deo frižidera. Ovo je efikasno, jer kesa apsorbuje višak vlage iz pečurki, tako da se one ne vlaže, ne postaju mokre i ne razvija se buđ na njima.

Nemojte da čuvate pečurke u fijoci frižidera - tamo je sredina previše vlažna.

Izbegavajte da postavljate pečurke u blizini namirnica sa jakim mirisima ili aromama, jer će pečurke upiti te mirise kao sunđer.

Pazite da ne stavljate druge namirnice preko pečuraka. Ako su pečurke zgnječene i oštećene, ne izgledaju previše ukusno i neće ostati dobre za upotrebu duže vreme.

Neke pečurke se bolje održavaju u frižideru, neke ne baš toliko dobro. Kako bi izbegli da vam se pečurke pokvare, kupujte ih onda kada planirate da ih koristite.

Ako treba da sačuvate pečurke duže od jedne nedelje, razmislite o zamrzavanju ili da ih osušite

Kako da zamrznete pečurke

Pečurke se dobro zamrzavaju, ali je najbolje da ih što pre upotrebite kada su smrznute. Ako imate veću količinu pečurki, podelite ih na dva dela - jedan deo za jelo odmah, a drugi deo za kasnije. Probajte da budete realni u procenama koliko će vam biti potrebno za jednu sedmicu, kako bi mogli da zamrznute ostale, pre nego što se pokvare.

Pečurke treba da pripremite, pre zamrzavanja. Ovo će zaustaviti dejstvo enzima, a na taj način ćete sačuvati njihov kvalitet i veoma je važno da ne propustite ovaj korak. Možete ih samo blanširati i nakon toga zamrznuti. Kod kuvanja, zamrznute pečurke nije potrebno potpuno razmrzavati. Jednostavno ih dodajte i tiganj, promešajte i kuvajte dok voda ne ispari.

Čuvanje pečuraka sušenjem

Ako nemate mnogo mesta za zamrzavanje, kako bi sačuvali pečurke, sušenje je druga opcija. Suve pečurke se mogu rehidratirati prema potrebi i istovremeno ne zauzimaju mnogo mesta u ostavi. Koristite rernu na nižoj temperaturi ili dehidrator za sušenje voća i povrća. Nakon toga, pečurke stavite u hermetički zatvorenu posudu, dok vam ne zatrebaju.

Ako nikada niste sušili pečurke, probajte da osušite malu količinu i na taj način ćete znati šta da očekujete. Kada naučite kako da ih vratite u prvobitno stanje, možda ćete otkriti da su dobre kao i sveže pečurke. Ako ništa drugo, veoma je dobro d imate sušene pečurke pri ruci, kako bi ih dodali u domaću čorbu od pečuraka ili u supu od povrća.

Konzerviranje pečuraka je takođe dobar način za njihovo čuvanje, posebno ako imate veće količine.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji