Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?

Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?

Soda za hleb ili soda bikarbona se može pronaći u skoro svakoj kuhinji. Koristi se kod pečenja kolača i hleba. Soda bikarbona se pored toga može koristiti I za medicinske potrebe.

Natrijum bikarbonat je hemijski naziv, a soda je najčešće korišćeni naziv. Soda reguliše nivo pH u krvi. Soda je korisna za zdravlje, jer je alkalna i neutrališe želučanu kiselinu. Pije se smesa od čaše vode I pola kašičice sode. Neki ljudi veruju da soda čak utiče na ćelije raka I ubija ih, jer te ćelije žive samo u kiseloj sredini.

Treba održavati alkalnu sredinu u telu, jer se na taj način štiti od oboljenja raka. Uzima se čaša vode sa ¼ kašičice sode bikarbone. Dobro se promeša i pije se na prazan stomak ujutru. Ako podrignete posle 3-4 minuta, znači da u vašem želucu imate povećan vnivo sone kiseline.

Ako se podrigivanje desi kasnije, onda je to znak da imate nizak nivo sone kiseline. Natrijum bikarbonat nam pomaže i kod infekcija mokraćnih puteva, ali je najvažnije da postoji i recept za spuštanje pritiska uz pomoć sode bikarbone.

Evo recepta: Iskombinujte jabukovo sirće – 1 kašiku, sodu bikarbonu – 1/8 kašičice I jednu šolju vode.

Namirnice dobro promešajte I pijte ujutru I uveče za bolje rezultate. Jabukovo sirće sadrži različite minerale, kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum. Ovi minerali su neophodni za regulisanje protoka krvi I smanjuju arterijski pritisak.

Promešajte prvo jabukovo sirće sa sodom bikarbonom da soda provri i kasnije dobro promešajte sa čašom vode. Kod visokog pritiska pijte ujutru, izmerite pritisak i ako je ponovo visok ponovite drugu dozu.

Uprkos tome što ovaj recept ne može da vam škodi, najbolje je da obavite konsultacije sa vašim lekarom. Budite zdravi!

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji