Vreme kuvanja jagnjećih creva je oko 40-45 minuta, ali ako koristite ekspres lonac, to vreme se može skratiti na 25 minuta.
Ono što treba da znate kada kuvate jagnjeća crevca, je to da se ona kuvaju u većoj količini posoljene vode i da se ta voda mora promeniti nekoliko puta (najmanje 2-3 puta) tokom kuvanja.
Za bolji ukus jagnjećih creva, u poslednju vodu prilikom kuvanja možete dodati iseckani crni luk i šargarepu ili drugo povrće prema vašem ukusu. Većina domaćica preporučuje da jagnjeća crevca, nakon što su očišćena, upletete u oblik pletenice i da ih tako kuvate, a kasnije taj oblik pletenice možete da iskoristite i da ih ispečete u rerni, tako što ih premažete sa malo maslaca i dodate povrće kao prilog.
Čišćenje jagnjećih creva je isto kao i čišćenje svinjskih creva.
Treba ih očistiti veoma dobro i iznutra i spolja uz pomoć tankog štapa ili kuke, zatim ih treba veoma pažljivo isprati u tekućoj vodi da budu veoma čista i zatim ih lagano nadujte kao balon i ostavite da se prosuše.
Kuvana crevca se nakon kuvanja mogu začiniti da malo soli ili drugim začinima prema vašem ukusu i mogu se odmah konzumirati, ali su izuzetna i kada ih pripremite kao čorbu ili kada ih ispržite sa povrćem.
Komentari