Koliko vremena se peče penjurlija?

Penjurlija se priprema lako i za veoma malo vremena. Penjurlija je zamena za pitu sa sirom i obično se priprema za otprilike 3 sata, uključujući i vreme za narastanje testa i sve ostale pripremne radnje, a vreme pečenja je oko 30-40 minuta u rerni zagrejanoj na oko 200 stepeni.

Vreme pečenja penjurlije, naravno, zavisi od nadeva, jer postoji mnogo različitih recepata za penjurliju i svi oni zahtevaju različito vreme termičke obrade. U većini slučajeva, nezavisno od toga kakva je vaša rerna, vreme pečenja je oko 30 minuta i to je sasvim dovoljno da se ovo pecivo pripremi.

Penjurlija se peče na papiru za pečenje, jer je proizvod od testa i moguće je da se zalepi za dno posude.

Ako nemate papir za pečenje, jer vam je u trenutku nestao, jednostavno ispecite penjurliju u dobro nauljenom plehu, kako bi izbegli da se zalepi.

Kako bi dobili sjajnu i ukusnu koricu, obavezno premažite penjurliju maslacem ili uljem odozgo i na taj način ćete dobiti sjajnu i ukusnu penjurliju.

Takođe, penjurliju možete premazati i žumancem, kako bi dobila zlatnu boju, na sve nakon što je ispečete.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji