Pileći bataci se nalaze na listi najčešće korišćenih mesnih proizvoda u kulinarstvu i u kuhinji i svake domaćice. Ukusni su, brzo se pripremaju, a varijante za njihovu pripremu su bezbrojne.
Nije dobro da se bataci pripremaju zamrznuti, jer njihov konačni ukus nije tako dobar, a i kada su zamrznuti veoma teško bi primili arome iz začina, sosova ili marinade.
U ubrzanoj svakodnevici svake domaćice najbolje je znati trikove pomoću kojih ćete brzo i lako moći da odmrznete pileće batake. Veoma često mikrotalasne pećnice imaju opciju za brzo odmrzavanje mesa i povrća, ali u slučaju da vaša tu funkciju nema sve ono što vam treba je mala količina soli i tople vode.
Smrznute batake stavite u duboku posudu i prelijte ih toplom vodom da ih pokrije. Voda nikako ne treba da bude vrela. Ostavite ih u vodi da odstoje oko pet minuta ili dok voda ne postane hladna.
Nakon toga odlijte već hladnu vodu i ponovo prelijte batake toplom vodom, ali ovoga puta dodajte i nekoliko prstohvata kuhinjske soli. So pomaže da se bataci bolje i dublje odmrznu, ali nemojte da preterujete sa njom, kako biste izbegli da presolite meso.
Uz pomoć ove metode uspećete da odmrznute pileće batake u okviru 15 minuta, a da ne izgubite prirodne sokove i ukus mesa.
Na ovaj način možete da odmrznute apsolutno sve, sve vrste mesa i povrća.
Komentari