Kako se muti akvafaba?

Kako se muti akvafaba?

Akvafaba je prirodni proizvod koji se dobija od mahunarki. Tj. to je tečnost koja se dobija prilikom kuvanja.

Pre nekolko godina, sasvim slučajno kuvar otrkiva akvafabu. On shvata da se prilikom mućenja tečnosti od mahunarski dobija gusta pena.

Dobijena pena ličina na onu koja se dobija kada se mute belanca.

Upotrebljavaju je ljudi koji vode zdrav način života, vegetarijanci i ljudi koji ne mogu da konzumiraju jaja.

Akvafaba je idealna zamena za umućena belanca i pavlaku za kuvanje.

Akvafaba može biti u dva stanja.

- 1. dobija se termičkom obradom mahunarki. U ovom napitku ima mnogo korisnih sastojaka.

- 2. je vrsta tečnosti koja se dobija od konzervisanih mahunarki. Ova tečnost je malo korisnija i najčešć se koristi voda iz konzerve leblebija.

Kako se muti akvafaba?

Tečnost koju ćete koristiti može da bude topla i hladna. Muti se mikserom na visokoj brzini i duže vremena. Muti se dok se ne stvori pena.

U zavisnosti za šta ćete koristiti gotovu penu akvafabe, za vreme mućenja možete dodati steviju, šećer ili so, sok od limuna, veštačke boje.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji