Kako da čuvamo dinju?

Kako da čuvamo dinju?

Dinja je biljka puzavica koja voli toplo vreme i mnogo sunčeve svetlosti. Ova biljka je poznata ljudima još iz vremena Vavilona. U današnje vreme postoji više od 500 vrsta dinja. Plodovi različitih vrsta dinja su karakteristični po veličini, jer ona može da varira od pola kilograma, pa sve do čak 12 kg.

Takođe, u zavisnosti od vrste, samo voće može da bude različite boje, a najpopularnija je žuta boja, ali dinje mogu da budu i zelene, bež boje ili čak i zlatne.

Mesnati unutrašnji deo, koji se jede, nakon što se skine kora i unutrašnjost u kojoj je seme, je sočna i topi se u ustima i ima srednju tvrdoću.

Upravo čuvanje ovog jestivog i ukusnog dela unutrašnjosti dinje zahteva pažnju, kako bi se sačuvali svi kvaliteti i ukus ovog dinje.

Najbolji metod za čuvanje dinje, nezavisno od toga da li je ona delimično isečena sa korom na njoj ili potpuno isečena i očišćena je da bude stavljena u posudu i da ta posuda bude pokrivena najlon kesom ili providnom folijom i da bude u frižideru.

Na ovaj način se sprečava sušenje dinje ili njena promena boje, a upravo su ove dve stvari razlog njenog brzog kvarenja.

Ako celina dinje nije narušena, ona se može čuvati do 5 dana u frižideru. Ipak, ako ste dinju isekli na komade, vreme čuvanja je od 2 do 3 dana. Nakon ovog roka dinje gube veliki deo ukusa i kvaliteta.

Hladna i slatka dinja je veoma dobar način da se izborite da letnjim vrućinama.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji