Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?

Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?
Fotografije: bonapeti.rs

Postoje metode čuvanja pečurki za duže vreme, ali treba biti pažljiv kada se radi o konzerviranju. Čak i da su pečurke jestive, kada ne vodite računa o higijeni kod pripreme, možete da dobijete trovanje od njih. Uvek treba da budete sigurni u pečurke i čak pri najmanjoj sumnji ne treba da ih pripremate i da rizikujete svoje zdravlje.

Evo i načina za čuvanje pečuraka:

1. Pečurke dobro očistite, Nakon toga ih nasecite na četvrtine ili na listiće i stavite ih u vrelu vodu na oko 2 minuta. Ocedite ih i potopite ih u ledenu vodu, pa ih ponovo ocedite. Čuvajte ih u zamrzivaču u plastičnim kutijama.

2. Operite pečurke hladnom vodom i presecite ih na polovine. Pržite ih u malo masnoće, ohladite ih i stavite u kutije, pa u zamrzivač. Nemojte da previše punite kutije.

3. Pečurke operite, nasecite na komade, a nakon toga ih prelijte sa malo masnoće, pa promešajte. Stavite ih u kese, pa u zamrzivač.

4. Operite pečurke dobro u hladnoj vodi i ocedite ih. Naseckajte ih na veoma sitne komadiće. Dodajte sitno seckani crni luk i maslac i pržite ih dok ne omekšaju. Začine stavite prema vašem ukusu, ukoliko želite. Kada se pečurke ohlade, stavite ih u zamrzivač.

5. Nasecite pečurke na listiće i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Sušite ih u lagano zagrejanoj rerni na oko 60 stepeni oko 4 sata. Drugi način je da ih nanižete na konac i da ih okačite na mestu gde struji vazduh. Pre upotrebe ih potopite u mlaku vodu.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji