Punjene paprike su omiljeno jelo većini ljudi na našim prostorima, koji vole da jedu paprike. Kaže se da ima toliko različitih recepata za punjene paprike, koliko ima porodica. Svako ima svoj oproban način za pripremu ovog jela.
Ipak, nije loše da se ponekad oproba i neki novi način. Jedan od najlakših načina da pripremite nadev za punjene paprike je da ga pripremite od jaja i sira. Umutite jaja, izmrvite sir, napunite paprike i ispecite ih. Brzo i lako!
A sada jedan recept za ljubitelje mesa - nadev za punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem.
500 g mlevenog mesa
2 glavice luka
2 šargarepe
1 šoljica pirinča
1 šolja soka od paradajza
biber i so
U dubokom tiganju ili kaseroli sipajte malo ulja i kada se zagreje u njemu upržite mleveno meso. Mleveno meso pržite uz mešanje dok se ne pretvori u mrvice. Nakon toga dodajte na sitno naseckane 2 glavice luka i narendanu ili super sitno naseckanu šargarepu.
Tokom zime, kada se pune suve paprike, crni luk možete zameniti i sa dva struka praziluka.
Kada je mleveno meso i povrće isprženo, dodajte so i biber po ukusu. Promešajte. Pirinač operite i sipajte ga u meso. Sipajte i sok od paradajza. Čim pirinač lagano nabubri nadev je gotov. Ovim nadevom punite paprike i pecite ih.
Punjene paprike su jelo koje ima mnogo varijanti - ima i posnih i onih sa mesom. Svako ima pravo da izabere kako da pripremi ovo jelo i da doda još neku namirnicu u osnovni recept, kako bi dobio raznovrsnije jelo.
Komentari