Kako se čisti zagoreo karamel?

Kako se čisti zagoreo karamel?

Krem karamel je krem od jaja prekriven mekanim slojem karamela. Ovaj stari i omiljeni desert vole ljudi širom sveta. Ipak, upravo taj mekani sloj karamela, ako desert zagori, ne ispada kako treba. A onda je tek čišćenje zagorelog karamela veoma teško.

Žice za pranje sudova bi oštetile površinu kalupa za krem karamel i zbog toga se ne preporučuje da njima čistite. A i to nije jedini i najlakši način da odstranite uporne mrlje od zagorelog karamela.

Lak i jednostavan način za čišćenje zagorelog karamela je da se posuda sa zagorelim karamelom ostavi na lagano toploj ringli, a da se u kalup za karamel dolije oko 60-70 ml mineralne vode i da se stave 2- kapi preparata za pranje posuđa.

Ostavlja se da posuda odstoji na ringli, ali se ringla ne uključuje i tada se zagoreli karamel bukvalno sam odlepi sa dna. Tada ga veoma lako i bez opasnosti od oštećenja posude možete otkloniti.

Veoma lako, efikasno, brzo i bez muke, ovaj način možete upotrebiti kod bilo koje vrste zagorele hrane na posuđu, koje se može zagrevati.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji