Da li su prezle štetne?

Da li su prezle štetne?

Prezle imaju široku kulinarsku primenu. One se mogu koristiti za pravljenje našeg omiljenog pohovanog kačkavalja sa šunkom, kao i za mešenje mlevenog mesa za sočne ćuftice. Ali da li su prezle štetne i možemo li ih koristiti svaki dan?

Prezle koje možemo da kupimo u prodavnici su obično vrlo slane. Takođe, ako u vašoj porodici postoji osoba sa određenim zdravstvenim problemima, poput dijabetesa ili visokog krvnog pritiska, gotove hlebne mrvice ili prezle nisu prikladne. Prezle iz prodavnice mogu da sadrže i određeni broj alergena.

Prezle možete pripremiti kod kuće.

To možete učiniti tako što ćete prepečen hleb u tosterunarendati fino na rendetu. Drugi način da pripremite prezle kod kuće da prepečeni hleb stavite u kuhinjski robot. Ako je potrebno, možete kasnije sve prosejati kako bi dobili sitnije prezle.

Takođe, možete napraviti i sveže prezle (hlebne mrvice) tako što ćete staviti sveži hleb u multipraktik. Takođe možete prepeći kriške na roštilju i da ih narendate ili izmrvite u kuhinjskom robotu.

Hleb od kojeg ćete pripremiti domaće prezle može biti beli ili crni po vašoj želji i izboru. Takođe možete koristiti začine za bolju aromu hleba, samim tim i za prezle.

Pogodni začini su nana, peršun, origano, so, biber, ljuta aleva paprika i slatka aleva paprika.

Ako želite da vaše jelo bude zdravo, pezle možete zameniti ovsenim pahuljicama. Sadrži vitamin B i gvožđe i bogata je vlaknima. Možete dodati začine i u ovsene pahuljice.

Druga zdrava alternativa prezlama jesu čia semenke. Veoma su korisne. Sadrže puno vlakana, proteina i što je najvažnije, nisu slane.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji