Bonapeti.rs»Saveti»Kako da brzo oljuštite beli luk?

Kako da brzo oljuštite beli luk?

Kako da brzo oljuštite beli luk?

Beli luk se mnogo koristi u svakoj kuhinji i daje jedinstven ukus našim jelima. Međutim, ljuštenje čenova ne ispada uvek brz i ugodan zadatak, pogotovo kada nam je potrebna veća količina belog luka.

Zbog finih suvih opni koje prekrivaju čen belog luka, koje se često čvrsto zalepe za njega, ne možemo da koristimo običnu ljuštilicu za ljuštenje povrća, već to moramo učiniti ručno. Međutim, evo nekoliko trikova uz koje se mogu brzo i lako izvesti u ljuštenju belog luka.

1. Uzmite celu glavicu i stavite je na kuhinjsku dasku. Dlanom ruke pritisnite na vrh i na taj način će se čenovi odmah odvojiti i spoljni slojevi ljuske će otpasti. Zatim skupite sve čenove i stavite ih u teglu, pa ih dobro zatvorite poklopcem. Možete koristiti i plastičnu bocu ili drugu posudu koja se može dobro zatvoriti. Snažno protresite 15 sekundi i vaš beli luk će biti bez ikakvih ljuski omotača. Ako još uvek ima nekih čenova koji nisu oguljeni, vratite ih u posudu i protresite još nekoliko sekundi.

2. Ako vam treba mali broj čenova i prva metoda je neuspešna jer zahteva više od jednog, jednostavno stavite čen na kuhinjsku dasku i laganim pritiskom pritisnite čen širokim delom noža, ali nemojte spljeskati čen. Ovo će skinuti ljusku u sekundi i jednostavno ćete je ukloniti.

3. Još jedna vrlo popularna metoda u poslednje vreme je ljuštenje belog luka pomoću silikonske cvi ili samo silikonske trake namotane poput cevi. U silikon se stave čenovi belog luka i ostave se da legnu na kuhinjskom pultu ili dasci. Dlanovima gurajte cev napred i nazad i istovremeno vršite lagani pritisak. Dakle, za nekoliko sekundi beli luk će biti savršeno čist od ljuski.

Ne ustručavajte se da koristite ove metode i da svoj rad u kuhinji učinite ugodnijim i jednostavnijim, kao i da uštedite dragoceno vreme.

Pročitajte i šta sadrži beli luk, kako se pravi supa od belog luka, i za šta je koristan beli luk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni