Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuvaju rečni rakovi?

Kako se kuvaju rečni rakovi?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se kuvaju rečni rakovi?

Rakovi su među najukusnijim delikatesima koje nudi priroda, ali nažalost sve su ređe prisutni za našim stolom. Čak su i zloglasni surimi štapići, koji se prodaju u svim prodavnicama prehrambenih proizvoda, napravljeni od svega, ali ne i od rakova.

Zato nemojte biti zadovoljni poluproizvodom koji je prepun konzervanasa, boja i aroma. Neće biti teško iznenaditi svoje najmilije pravim aromatičnim rečnim rakovima.

Rečni rakovi, poput morskih rakova, najukusniji su kuvani. Oni se mogu kuvati samo u slanoj vodi, ali možete dodati belo vino ili pivo, seckani celer, beli luk itd. kako biste aromatizirali meso rakova u procesu kuvanja.

Za rakove važi isto pravilo kao za dagnje i ostale školjke - kuvaju se samo živi rakovi koje je izuzetno lako uočiti. Trebali bi da budu duži od 10 cm, jer su manji siromašni u mesu. Voda sa začinima mora biti dovoljna da ih potpuno prekrije.

Kada voda proključa u nju se stave živi rakovi. Kuvaju se 15 minuta dok njihova boja ne postane tamnocrvena, a zatim se ocede i meso se odstrani iz štipaljki i repa. Može se konzumirati direktno ili se koristiti za pravljenje sosa od rakova sa pavlakom ili bilo kojeg drugog delikatnog jela od rečnih rakova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni