Pastrmka spada u grupu posnih riba. Njeno meso ne sadrži skoro nikakve masnoće, mekano je i prijatnog ukusa. Upravo zbog ovih razloga, pastrmka ne traži dugašku termičku obradu.
Prema mnogima najukusnija pastrmka je pečena na roštilju ili u rerni, umotana u foliju. Priprema pastrmke ne oduzima mnogo vremena i ne traži veliko kulinarsko iskustvo, a rezultat je i više nego upečatljiv.
Marinirajte ribu sa malo soka od limuna, soli, belog i crnog bibera. U međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni ili 180 stepeni, ako rerna ima ventilator. Stavite pastrmku na pravougaoni list folije, koji ste obilno premazali maslinovim uljem. Pokrijte ribu kolutovima limuna i stavite malo luka, dobro umotajte folijom i pecite oko 35-40 minuta.
Deset minuta pre kraja pečenja možete da otvorite foliju, kako bi se koža ribe zapekla i dobila hrskavu koricu. Poslužite uz garnirung prema vašem izboru. Obavezno probajte i naš recept za Pečenu pastrmku sa belim vinom.
Komentari