Koje namirnice ne treba jesti kada imate hemoroide?

Koje namirnice ne treba jesti kada imate hemoroide?

Hemoroidi spadaju u jedan od najneprijatnijih zdravstvenih problema sa kojima čovek može da se suoči. Na žalost, sve više osoba pati od hemoroida, koji su nastali kao posledica nedovoljnog kretanja i nezdrave ishrane. Kod prisustva hemoroida dobro je da se izbegavaju neke namirnice, koje dodatno mogu da otežaju ovo stanje.

Neophodno je da izbegavate preterano pikantnu i začinjenu hranu, ljute paprike, konzerviranu hranu i namirnice, teška mesa kao što su svinjetina i govedina. U suštini treba da izbegavate hranu koja izaziva zatvor, jer ona dodatno može da oteža stanje.

Alkohol spada u strogo zabranjena pića kod prisustva hemoroida. Jedan od najštetnijih alkoholnih napitaka je vino. Redovno konzumiranje crnog vina može da izazove hemoroide, jer tanini i njemu oštećuju krvne sudove debelog creva. To važi i za sva žestoka alkoholna pića.

Dobro je da se bude pažljiv sa pasuljem, graškom, sočivom i sojom, jer ove namirnice povećavaju pojavu gasova u stomaku. Smanjite i unos testenina, kao što su makarone, testenina i domaća jufka. Jedite više laku biljnu hranu, uzimajte mnogo tečnosti i ne naposlednjem mestu - redovno se krećite.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji