Koliko vremena se kuva kuskus?

Koliko vremena se kuva kuskus?

Kuskus su mala sušena zrna od testa, koja su pripremljena od krupno mlevene tvrde pšenice ili od pšeničnog griza. Po ukusu je približan nekim vrstama paste, ali kako je veoma mali, kuskus se ravnomerno može začiniti. Najčešće se kuskus kuva i jede kao testenina ili jufka.

Kuskus se kuva veoma lako - stavlja se u vrelu posoljenu vodu i kuva se dok ne bude gotov. Kuvanje ne oduzima mnogo vremena - najčešće je potrebno 5-10 minuta, jer su zrna mala i lako se skuvaju. Možete da stavite i nekoliko kapi ulja u vodu, kako se zrna ne bi zalepila.

Skuvani kuskus možete kombinovati sa mesom ili različitim povrćem. Imajte na umu da se različite vrste kuskusa kuvaju različito vreme - na primer, grči i marokanski se kuvaju veoma brzo, dok je drugim vrstama možda potrebno i 15-ak minuta.

Kako bi bili sigurni da je kuskus dobro skuvan, najbolje je da probate zrna. Kuskus je važan deo zdrave ishrane, jer je izuzetno bogat vlaknima i magnezijumom.

Pogledajte i nekoliko ideja kako možete da pripremite kuskus: Turska salata sa kuskusom, Punjene paprike sa kuskusom, Salata od kuskusa i piletine.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji