Kako se kuva domaća kokoška?

Kako se kuva domaća kokoška?

Nema ništa bolje od toga da na naš sto poslužimo jelo napravljeno u potpunosti od domaćih proizvoda. Nažalost, ovo se dešava sve ređe. Međutim, ako ste jedan od srećnika koji u svom frižideru imate domaću kokošku, u narednim redovima daćemo vam važne savete kako da je skuvate. Imajte na umu da se domaća kokoška malo razlikuje od piletine koju kupujete u prodavnicama.

To je zato što domaća kokoška ima malo žilavije meso. Da biste je dobro pripremili i od nje kasnije pripremili jelo, morate je skuvati. Najbolje i najlakše će biti ako imate ekspres lonac.

Tamo se kokoška jako dobro kuva za oko 1 sat. Nije fatalno ako nemate ekspres lonac. Kokošku možete kuvati i u običnoj šerpi, ali će biti potrebno duže vreme. To zavisi od veličine kokoške, pa je najbolje povremeno proveriti meso.

U kuvanju kokoške nema ničeg komplikovanog - samo je očistite, prelijete hladnom vodom i kuvate dok ne bude gotova. Sačuvajte bujon od kuvanja, koji možete koristiti za dalju preradu. Bez obzira kako ćete spremati kokošku - pečenu, dinstanu, sa krompirom, pirinčem ili drugim, prvo je morate skuvati. Potrebno je malo duže vreme, ali rezultat je odličan.

Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje kokoške: Kokoška u sosu od limuna, Sočna kokoška u marinadi i Kokoška u rerni.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji