Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Da napravimo mleveno meso za ćufticeMleveno meso za ćuftice
Neophodni sastojci: 500 g mlevenog 60% telećeg i 40% svinjskog mea, 1 glavica luka, 1 parče hleba, so, čubar (po želji), biber, aleva paprika, piment (po želji)....
20. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako želite da napravite male ćuftice za prženje, koja će biti vazdušasta, dodajte i malo sode u već pripremljeno mleveno meso.
5....
16. jul
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
12. feb.
1
Kako da skuvamo divljeg zecaDivljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu.
Dosta...
11. januar
Kako da pripremimo mekanog zecaZečetina spada u najukusnija, najkorisnija i najnekaloričnija mesa. Za razliku od svinjetine, sa kojom ukoliko preterate sigurno dodajete neko kilo viška, zečetina se preporučuje čak i deci i ljudima koji pate od dijabetesa...
17. jul
Kako da napravimo dobro mleveno meso?Druge pak ne razumeju zbog čega se njihova čorba sa ćufticama pretvorila u čorbu od mlevenog mesa.
Odgovor je samo jedan - koristile su nekvaliteno ili previše masno mleveno meso....
08. nov.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuPolako folijom umotati u rolat i ubaciti u predhodno zagrijanu rernu na 250 stepeni, odprilike na 45-60 min zavisno od jačine rerne.
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
15. okt.
1
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoRazbijte jaja i zamesite mleveno meso.
Oblikujte lopte od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu po jedno kuvano jaje. Uvaljajte u prezle i poređajte loptice na papir za pečenje. Pecite dok ne bude gotovo....
26. jun
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april