Bonapeti.rs»Saveti»Kako da propržimo mleveno meso?

Kako da propržimo mleveno meso?

M. GeorgievaM. Georgieva
Početnik
814
Kako da propržimo mleveno meso?

Recept za prženo mleveno meso je veoma prost, dok njegova priprema može da vam pomogne u mnogim situacijama. Razni dodaci u mleveno meso pomažu da dobijete nova jela, svaki put, prosto treba pravilno da propržite.

Mleveno meso se obično propržava u ugrejanom tiganju sa malo ulja - dodajte u njega mleveno meso i počnite da mrvite drvenom spatulom dok ne dobijete fine mrvice prženog mlevenog mesa. Pre toga možete da propržite u tiganju iseckani luk i šargarepu. Sa ovom osnovom pripremajte razne repcete kao što su sos bolonjeze ili tradicionalna musaka.

Evo nekih ideja:

Prženo mleveno meso sa lukom i šargarepom

Potrebni sastojci:

500 g svinjskog mlevenog mesa

2 šargarepe

2 glavice luka

so, biber po ukusu

malo ulja za prženje

Isecite luk i šargarepu na kockice i propržite u biljnom ulju. Dodajte mleveno meso u tiganj, so i biber, propržite dok ne omekša, mešajte ravnomerno. U procesu mešanja razbijajte grudvice i nakon toga je gotovo, mleveno meso će se mrviti i biće nežna.

Mleveno meso se brzo skuva, tako da je 15 minuta dovoljno za ceo prosec kuvanja.

Mleveno meso sa pečurkama

Potrebni sastojci

500 g pileće mleveno meso ili pileće grudi

300 g, pečurke

2 glavice luka

so, biber po ukusu

50 g, biljnog maslaca

Ako imate pileće grudi, imajte u vidu da je piletina mnogo nežna i lako se seče na male komade, tj. možete iseći mleveno meso nožem da biste imali interesantnan ukus, ali odvojite više vremena za kuvanje.

Operit pečurke, osušite salvetom i isecite na ivice. Isecite luk i pržite zajedno sa pečurkama dok ne dobiju zlatnobraon boju. Nakon toga dodajte u mleveno meso u povrće i pržite dok ne omekša, često mešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji