Recept za prženo mleveno meso je veoma prost, dok njegova priprema može da vam pomogne u mnogim situacijama. Razni dodaci u mleveno meso pomažu da dobijete nova jela, svaki put, prosto treba pravilno da propržite.
Mleveno meso se obično propržava u ugrejanom tiganju sa malo ulja - dodajte u njega mleveno meso i počnite da mrvite drvenom spatulom dok ne dobijete fine mrvice prženog mlevenog mesa. Pre toga možete da propržite u tiganju iseckani luk i šargarepu. Sa ovom osnovom pripremajte razne repcete kao što su sos bolonjeze ili tradicionalna musaka.
Evo nekih ideja:
Prženo mleveno meso sa lukom i šargarepom
Potrebni sastojci:
500 g svinjskog mlevenog mesa
2 šargarepe
2 glavice luka
so, biber po ukusu
malo ulja za prženje
Isecite luk i šargarepu na kockice i propržite u biljnom ulju. Dodajte mleveno meso u tiganj, so i biber, propržite dok ne omekša, mešajte ravnomerno. U procesu mešanja razbijajte grudvice i nakon toga je gotovo, mleveno meso će se mrviti i biće nežna.
Mleveno meso se brzo skuva, tako da je 15 minuta dovoljno za ceo prosec kuvanja.
Mleveno meso sa pečurkama
Potrebni sastojci
500 g pileće mleveno meso ili pileće grudi
300 g, pečurke
2 glavice luka
so, biber po ukusu
50 g, biljnog maslaca
Ako imate pileće grudi, imajte u vidu da je piletina mnogo nežna i lako se seče na male komade, tj. možete iseći mleveno meso nožem da biste imali interesantnan ukus, ali odvojite više vremena za kuvanje.
Operit pečurke, osušite salvetom i isecite na ivice. Isecite luk i pržite zajedno sa pečurkama dok ne dobiju zlatnobraon boju. Nakon toga dodajte u mleveno meso u povrće i pržite dok ne omekša, često mešajte.
Komentari