Kako da ispletemo rešetku na piti od jabuka?

Kako da ispletemo rešetku na piti od jabuka?

Kako bi klasična pita od jabuka izgledala lepše, od velikog je značaja kako ćete isplesti rešetku za nju.

Samo pletenje mreže i prebacivanje na pitu je dosta komplikovano.

Prvi korak kod pripreme rešetke za pitu od jabuka je razvlačenje testa. Uzmite testo, koje ste odvojili za rešetku. Razvijte ga u oblik kruga.

Nakon toga treba da nasečete na trake razvučeno testo. Neophodno je da isečete veliki broj traka. Pri tome, kako bi pita od jabuka izgledala lepo, trake treba da budu jednake širine. Secite ih veoma oštrim nožem ili nožem za picu.

Kako bi vam prebacivanje gotove rešetke na pitu bilo lakše, dobro je da je ispletete na tanjiru. Umesto tanjira možete da koristite i drugu okruglu posudu.

Pre nego što stavite trake testa za pitu na tanjir, pospite ga brašnom. Na taj način testo se neće zalepiti za tanjir.

Nakon toga stavite nekoliko traka na rastojanju jednu od druge. Kada ste stavili sve trake, presavijte trake u tom pravcu - svaku drugu traku.

Okrenite tanjir i pod uglom na sve trake postavite traku testa. Prebacite savijene trake preko nje, da je pokriju.

Za sledeći red presavijte druge trake, koje niste savijali prvog puta. Stavite traku pod uglom, kao prvu, pa ponovo vratite trake preko nje. i na tal način poređajte sve poprečne trake.

Ponavljajte dok ne formirate lepu rešetku. Kada je gotova, polako i pažljivo je skliznite na pitu.

Ako vam se pletenje rešetke za pitu od jabuke čini teškim i suvišnim, pogledajte još recepata za pitu od jabuka i za kolače sa jabukama.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji