Bonapeti.rs»Saveti»Kako se razvijaju kore za pitu?

Kako se razvijaju kore za pitu?

MarianeMariane
Džedaj
15653
Kako se razvijaju kore za pitu?

Složićete se sa nama da nema ništa ukusnije za doručak od mirisne i tople pite sa jajima i sirom. Ali u užurbanoj svakodnevici, sve više domaćica poseže ka policama gotovih kora za pitu u supermarketu, i malo po malo umetnost razvijanja kora za pitu postaje stvar prošlosti.

Danas sve manje domaćica zna kako same da razviju tanke kore, od kojih pripremaju pitu sa prazilukom i mlevenim mesom ili čak novogodišnju pitu sa porukama za sreću. I ovo nije tako teško kao što mislite. Sve što vam treba je vreme, želja i naravno – oklagija.

Kore za pitu je najbolje razviti dugačkom, tankom oklagijom koju ste prethodno pobrašnili.

Dakle, uzmite malu kuglu testa, stavite je na pobrašnjenu površinu i počnite da je ravnomerno razvijate sa svih strana. Kada se kora poveća, lagano je pospite brašnom i obmotajte oko oklagije, a zatim je pažljivo razvijte obema rukama, počevši od sredine i postepeno pomerajući ruke prema kraju.

Kada je razvijete sa jedne strane, potrebno je okrenuti koru i razviti je sa druge strane tako da list bude podjednako tanak. Ne zaboravite da obilno pospite brašnom kako biste sprečili lepljenje kore tokom procesa tanjenja.

Razvijanje treba obaviti postepeno i pažljivo kako se ne bi pocepala kora. Uvija se dok se kroz koru ne mogu „čitati novine“, zatim se pripremljeni fil stavlja na jedan kraj i uvija.

Pogledajte i kako da napravite razvučene kore za pitu i saznajte zašto pita ne narasta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni