Bonapeti.rs»Saveti»Kako da skinemo kožu sa pileta?

Kako da skinemo kožu sa pileta?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
1632
Kako da skinemo kožu sa pileta?

Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama.

U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to jelo od piletine čini manje masnijim i ponekad je moguće i previše suvim.

Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće u njoj.

Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ako se pravi na pravilan način. Potreban vam je oštar nož, daska i razmrznuto pile.

U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.

Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba da se pažljivo odstrani nožem, a da se ne povredi meso pileta.

Krenite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro razmrznuto.

Pažljivo ponavljajte ova postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti pileće kožice.

Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.

Kada ste već uklonili kožu pileta, možete da pripremite ukusni frikase od piletine, pohovanu piletinu, bogatu pileću čorbu, salatu sa piletinom, šnicle od piletine, janiju od piletine, a zbog čega ne i pileće ražnjiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji