Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?

Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?

NikiNiki
Guru
211
Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?

Pileća džigerica je omiljeno jelo i jelo koje se često priprema. Njena priprema je prilično brza, ali u prženoj varijanti predstavlja pravi izazov i zato mnoge domaćice izbegavaju pripremu pržene džigerice.

Prskanje masnoće po celoj kuhinji i pucanje džigerice prilikom prženja prava je noćna mora.

Evo nekoliko opcija za izbegavanje prskanja džigerice prilikom prženja. Ali uvek pre toga morate da se uverite da džigerica nema višak vode i da je osušena.

Varijanta 1.

Operite i izbušite džigericu viljuškom - to se radi kako bi se uklonila voda koja je u džigerici. Ostavite ih oko sat vremena da se ocede i osušite kuhinjskim papirom.

Varijanta 2.

Na tiganj u kojem se prži džigerica možete staviti poklopac dizajniran za pržena jela.

Pohovanje, koje se može koristiti za izbegavanje prskanja u nekoliko varijanti.

Osušena džigerica može se uvaljati u belo brašno, kukuruzno brašno, prezle. Takođe mogu da se pohuju u jajima i brašnu.

Nadamo se da smo vam bili od pomoći i da ćemo vas podstaći da češće pripremate ovo ukusno predjelo i meze, koje je sjajan pratilac vina i piva, a zašto ne bi bila i večera uz lepu svežu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni