Pileća džigerica je omiljeno jelo i jelo koje se često priprema. Njena priprema je prilično brza, ali u prženoj varijanti predstavlja pravi izazov i zato mnoge domaćice izbegavaju pripremu pržene džigerice.
Prskanje masnoće po celoj kuhinji i pucanje džigerice prilikom prženja prava je noćna mora.
Evo nekoliko opcija za izbegavanje prskanja džigerice prilikom prženja. Ali uvek pre toga morate da se uverite da džigerica nema višak vode i da je osušena.
Varijanta 1.
Operite i izbušite džigericu viljuškom - to se radi kako bi se uklonila voda koja je u džigerici. Ostavite ih oko sat vremena da se ocede i osušite kuhinjskim papirom.
Varijanta 2.
Na tiganj u kojem se prži džigerica možete staviti poklopac dizajniran za pržena jela.
Pohovanje, koje se može koristiti za izbegavanje prskanja u nekoliko varijanti.
Osušena džigerica može se uvaljati u belo brašno, kukuruzno brašno, prezle. Takođe mogu da se pohuju u jajima i brašnu.
Nadamo se da smo vam bili od pomoći i da ćemo vas podstaći da češće pripremate ovo ukusno predjelo i meze, koje je sjajan pratilac vina i piva, a zašto ne bi bila i večera uz lepu svežu salatu.
Komentari