Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?

Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?

ažurirano:
NikiNiki
Guru
211
Kako da pileća džigerica ne prska tokom pečenja?

Pileća džigerica je omiljeno jelo i jelo koje se često priprema. Njena priprema je prilično brza, ali u prženoj varijanti predstavlja pravi izazov i zato mnoge domaćice izbegavaju pripremu pržene džigerice.

Prskanje masnoće po celoj kuhinji i pucanje džigerice prilikom prženja prava je noćna mora.

Evo nekoliko opcija za izbegavanje prskanja džigerice prilikom prženja. Ali uvek pre toga morate da se uverite da džigerica nema višak vode i da je osušena.

Varijanta 1.

Operite i izbušite džigericu viljuškom - to se radi kako bi se uklonila voda koja je u džigerici. Ostavite ih oko sat vremena da se ocede i osušite kuhinjskim papirom.

Varijanta 2.

Na tiganj u kojem se prži džigerica možete staviti poklopac dizajniran za pržena jela.

Pohovanje, koje se može koristiti za izbegavanje prskanja u nekoliko varijanti.

Osušena džigerica može se uvaljati u belo brašno, kukuruzno brašno, prezle. Takođe mogu da se pohuju u jajima i brašnu.

Nadamo se da smo vam bili od pomoći i da ćemo vas podstaći da češće pripremate ovo ukusno predjelo i meze, koje je sjajan pratilac vina i piva, a zašto ne bi bila i večera uz lepu svežu salatu.

Preporučujemo vam da obavezno probate pileću džigericu sa lukom i pileću džigericu na seoski način. Pogledajte takođe koji začini idu uz pileći džigericu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni