Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pripremite odvarak od luka?

Kako da pripremite odvarak od luka?

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako da pripremite odvarak od luka?

Za pripremu odvarka od luka koristite zlatne ili crvene ljuspice luka. Ovo povrće je vrlo bogato:

- Mineralima (kalcijum, gvožđe, jod, fosfor, magnezijum, natrijum itd.);

- antioksidantima;

- Vitaminima (grupe B, PP, C, A, E) - kvarcetin isparljivim flavonoidima.

Zahvaljujući ovoj bogatoj kompoziciji, bujon od luka ima antialergijska svojstva. Koristi se za sprečavanje vaskularnih i srčanih bolesti.

Odvarak od ljuske luka može se koristiti za sprečavanje akutnih respiratornih infekcija u periodu jesen-zima.

Koristi od ovog napitka od luka za naš organizam su brojne i nisu ograničene na gore navedeno. Odvarak od luka može se pripremiti na različite načine.

Evo najčešćeg načina za pripremanje odvarka od luka.

Potreban vam je:

Oljušteni stari luk - 5 kašika

voda - 600 ml

Sipajte ljuske luka u vodu. Prokuvajte na laganoj vatri. Sedam minuta nakon početka ključanja biće dovoljno za pripremu lekovitog odvarka od luka.

Zatim napitak ostavite na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, gotov je.

Možete ga procediti kroz cedilo ili gazu i koristiti po nameni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji