Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Odvarak od bele vrbeOvaj odvarak grgljamo 3 puta dnevno.
Infuziju samo od vrbine kore možemo da napravimo tako što 1 kašičicu sitno iseckane kore prelijemo sa 2 čaše hladne vode.
Ostavljamo da se namoči na 8 sati....
17. feb.
Odvarak od listova smokveKroz cediljku procedimo i konzumiramo odvarak ujutru, popodne i uveče / 3 unosa dnevno.
Odvarak od listova smokava pomaže kod dijabetesa i smanjuje visok nivo šećera u krvi....
09. maj
Odvarak od oraha protiv kašljaOdvarak od oraha je isprobani lek koji se uspešno bori protiv bolnog kašlja. Pije se tri puta na dan po jedna šolja dok ne utihnu uzroci tegoba.
Med uspešno može da se zameni nebet šećerom....
17. april
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaBeli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah, poznat još i kao halitoza, i to...
31. mart
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Leblebija je izuzetno korisna. Bogata je proteinima i čini čuda za popravku ćelija. Ogromne količine vitamina E i cinka u njoj poboljšavaju funkcije imunog sistema, a izoflavoni sadržani u brašnu štite organizam od tumora...
23. dec.
Odvarak od bršljana za brzi rast koseSa ovim isprobanim receptom za odvarak od brašljana za brzi rast kose, ona počinje brže da raste, ostajući zdrava, gusta i blistava.
Otkidamo 4-5 listova bršljanja srednje veličine i operemo ih....
27. maj
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeBeli luk ne samo da se smatra jednim od najčudesnijih prirodnih lekova koji pomaže da se izborite sa nizom problema kao na primer opadanjem kose, prehladama, jača imunitet, već takođe čak može da se koristi i u bašti protiv...
27. jul
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaNećete pogrešiti ako pripremate zeca, ne u običnom plehu, već u đuvečari sa poklopcem....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da pripremimo tursku pituNačin pripreme:
Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine.
Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
01. avgust
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeŠta kažete na ideju sušenja voća kod kuće, čime ćete osigurati slatke trenutke i ukusne sastojke za vaše voćne kolače i sirove bombone?
U suštini, bilo koje voće možete osušiti u rerni za samo nekoliko sati. Popularne...
04. jul
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:
- Espresso Romano;
- Aromatična turska kafa;
- ili samo pripremite frape;...
25. jul
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuUz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul