Iza ovog pitanja stoji mnogo odgovora na koje uglavnom najviše utiču interes, želja i akcija! Ako smatrate da su oni prisutni kod vas, onda je odgovor da!
Dimljenje piletine u kućnim uslovima
Među onima koji već imaju iskustva, jasno je da se radi o raznim tehnikama - tečnom dimu, uređajima za dimljenje. Oni su, naravno, prilično skupi, zauzimaju puno prostora, teško se prevoze i nefunkcionalni su jer obično imaju samo jednu funkciju. Međutim, na tržištu postoje modeli koji se mogu koristiti i kao roštilj, što je plus, ako odlučite da kupite takav uređaj za upotrebu kod kuće.
Druga opcija koja bi zahtevala minimalne troškove i čak i napor je dimljenje piletine trikovima. Trebaće vam velika šerpa, piljevina od buke, poslužavnik za jednokratnu upotrebu ili deblja aluminijumska folija (nekoliko slojeva). Pile mora biti usoljeno u vodi najmanje 24 sata u frižideru, a najviše 3-4 dana, a ovaj proces mora biti nadgledan i kontrolisan.
Kada sve pripremite, stavite strugotine ili piljevinu na dno šerpe, a posudu za jednokratnu upotrebu i oceđeno pile na vrh. Priprema se na vatri čija se temperatura stalno kontroliše i prati da li je pile gotovo.
A čak i da koristite električni šporet, i dalje biste imali rezultate! Zašto ne probate?
A kada napravite domaću dimljenu piletinu, možete odabrati jedan od naših ukusnih recepata od dimljene piletine koji će očarati sve kod kuće.
Komentari