Svi volimo ćuftice! Kakve god da su - ćuftice od krompira, mlevenog mesa, vegetarijanske ćuftice - samo da bude ćuftica!
Lako ih je pripremiti, a duplo lakše jesti. I dok pravljenje ćuftica nije težak zadatak, ispostavlja se da i ta operacija ima nekih finesa. Jedna od njih je prženje ćuftica.
Kuvari početnici često se pitaju koliko je vremena potrebno da se isprže ćuftice.
Kada ste već pripremili svoju mešavinu za ćuftice od mlevenog mesa / na primer /, dobro zagrejte ulje u tiganju i lagano spljeskajte kuglice koje ste formirali rukama.
Kada je ulje zagrejano i spremno da primi pripremljene ćuftice, stavite ih unutra i počnite da gledate kako se prže. Spolja biste trebali da dobijete zlatnu koru, a iznutra treba da budu lepe zlatne boje. Najbolje je prelomiti prvu dobijenu ćufticu da biste procenili koliko je vremena potrebno da ih pržite.
Kao uobičajeno, vreme prženja ćuftica je između 5 i 8 minuta po komadu. Takođe je važno da ćuftice ne budu preblizu u tiganju, a da vatra nije prejaka, jer će u suprotnom meso izgoreti spolja, a iznutra ostati sirovo.
Sa ćufticama od krompira stvari stoje drugačije, jer su u njima sastojci već skuvani i spremni. Dakle, potrebno je samo da se prže da bi ćuftica očvrsnula. Vreme prženja ćuftica od krompira u proseku je oko 4-5 minuta po komadu.
Koju god opciju da odaberete, ručak ili večera su uvek ukusni kada se serviraju ćuftice - omiljene i mladima i starijima.
Eksperimentišite i dodajte svoje recepte i rezultate na bonapeti.rs. Pogledajte i ove recepte za pržene ćuftice, grčke ćuftice, ćuftice od tikvica, pečene ćuftice, a zašto da ne i ukusne ćuftice sa sosom.
Komentari