Bademi kupljeni u prodavnici mogu biti ukusni i hrskavi, ali ništa se ne može uporediti sa mirisom sveže ispečenih orašastih plodova kod kuće. Ako ste vi među domaćicama koje nemaju puno slobodnog vremena, možete da pečete bademe u mikrotalasnoj pećnici umesto da uključujete šporet i trošite nepotrebno vreme i struju.
Pečenje badema u mikrotalasnoj pećnici traje nekoliko minuta, a ako sledite uputstva, zagarantovan je i odličan rezultat.
Bademi se peku u porcelanu, staklu ili nekom drugom materijalu, pogodnom za upotrebu u mikrotalasnoj pećnici, pri punoj snazi (800 W). Za oko 100 g badema vreme pečenja i oko 3,5 minuta.
Sirovi badem se lagano navlaži vodom ili umućenim belancima, posoli se i stavi u mikrotalasnu pećnicu. Posle 1 minuta pečenja promešajte i vratite. U trećem minutu ponovo promešajte, proverite i ako je potrebno, pecite još 30 sekundi.
Od badema možete napraviti ukusnu tortu od badema ili domaće kolače od badema.
Komentari