Loš miris rakije javlja se zbog prisustva jedinjenja iz fermentacije voća, koja nisu tipična za ovu vrstu alkoholnih pića.
Vraćanje dobrog ukusa rakije nije lak zadatak, ali je ipak moguć. Najbolji način za uklanjanje atipičnog mirisa je upotreba aktivnog uglja u granulama.
Tehnologija ukljanjanja lošeg mirisa rakije je sledeća:
Za svaki litar rakije potrebna vam je količina od 2-3 grama aktivnog uglja. Pripremite potrebnu količinu unapred. Ovako pripremljene granule dodajte u posudu sa rakijom i počnite snažno da mešate oko 10-15 minuta.
Zatim rakiju ostavite oko nedelju dana, mešajući je svaki dan nekoliko minuta kako bi aktivni ugalj proradio.
Na kraju, ostavite rakiju i aktivni ugalj zajedno - nemojte da mešate tečnost. Neka ostanu u ovom stanju još nedelju dana.
Tokom perioda odmora, aktivni ugalj će pasti na dno posude. Odložen na ovaj način olakšava razdvajanje od rakije.
Pažljivo procedite dragoceno piće i čuvajte ga u odgovarajućim flašama ili posudama.
Uspeh!
Komentari
Jel moze ovaj nacin da neutralisem plastiku
Pozdrav