Bilo bi teško pronaći nekoga ko nikada nije probao mlečnu čokoladu. Prihvaćena je kao neprijatelj svake dijete, ali izgleda da nema žene koja se može u potpunosti odreći ove poslastice.
Omiljena čokolada ima mnoštvo korisnih svojstava. Može izazvati neke hemijske reakcije u ljudskom mozgu, što rezultira osećajem sreće kod onoga ko konzumira čokoladu.
Možete lako napraviti čokoladu kod kuće. Njen završni izgled takođe donosi istu posebnu atmosferu i toplinu, kao i čokolada iz prodavnice.
Potrebno je samo nekoliko proizvoda za pravljenje domaće mlečne čokolade.
Pripremite: šećer 2/3 šolje, maslac 1/4 šolje, vodu 1/2 šolje, mleko u prahu 1 i 1/2 kašike i kakao 5 kašika.
Prvi korak je topljenje maslaca u dubokoj posudi na laganoj vatri i kada je to gotov, dodajte šećer. Dobro mešajte dok se šećer potpuno ne istopi.
Zatim dodajte kakao i mešajte dok se sve dobro ne pomeša.
Uz mešanje, postepeno dodajte mleko u prahu.
Kada se smesa zgusne, sklonite posudu sa vatre.
Smesu sipajte u posudu po vašem izboru. Ako nemate posebne silikonske kalupe za čokoladu, možete koristiti kalupe za led i dobićete čokoladne bombone.
Ostavite domaću mlečnu čokoladu u frižideru dok ne očvrsne - oko 2-3 sata.
Vaša domaća mlečna čokolada je spremna.
Komentari