Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi domaća mlečna čokolada?

Kako se pravi domaća mlečna čokolada?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
2139
Kako se pravi domaća mlečna čokolada?

Bilo bi teško pronaći nekoga ko nikada nije probao mlečnu čokoladu. Prihvaćena je kao neprijatelj svake dijete, ali izgleda da nema žene koja se može u potpunosti odreći ove poslastice.

Omiljena čokolada ima mnoštvo korisnih svojstava. Može izazvati neke hemijske reakcije u ljudskom mozgu, što rezultira osećajem sreće kod onoga ko konzumira čokoladu.

Možete lako napraviti čokoladu kod kuće. Njen završni izgled takođe donosi istu posebnu atmosferu i toplinu, kao i čokolada iz prodavnice.

Potrebno je samo nekoliko proizvoda za pravljenje domaće mlečne čokolade.

Pripremite: šećer 2/3 šolje, maslac 1/4 šolje, vodu 1/2 šolje, mleko u prahu 1 i 1/2 kašike i kakao 5 kašika.

Prvi korak je topljenje maslaca u dubokoj posudi na laganoj vatri i kada je to gotov, dodajte šećer. Dobro mešajte dok se šećer potpuno ne istopi.

Zatim dodajte kakao i mešajte dok se sve dobro ne pomeša.

Uz mešanje, postepeno dodajte mleko u prahu.

Kada se smesa zgusne, sklonite posudu sa vatre.

Smesu sipajte u posudu po vašem izboru. Ako nemate posebne silikonske kalupe za čokoladu, možete koristiti kalupe za led i dobićete čokoladne bombone.

Ostavite domaću mlečnu čokoladu u frižideru dok ne očvrsne - oko 2-3 sata.

Vaša domaća mlečna čokolada je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji