Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo ukusnu voćnu salatu?

Kako da napravimo ukusnu voćnu salatu?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
2240
Kako da napravimo ukusnu voćnu salatu?

Reč salata znači "hladno jelo" pripremljeno od različitih vrsta sastojaka: povrća, povrća, riblje, mesne, mlečne hrane, začinjene sirćetom, maslinovim uljem, solju, sosovima od majoneza i drugim dresinzima.

Veliki deo salata se koristi kao predjelo i konzumiraju se sa različitim aperitivnim napicima. Prilikom pripremanja salata bilo bi dobro da sastojci budu na temperaturi od otprilike 10 °C i ne treba da se mešaju hladni i topli sastojci.

Obično se salate pravi po 100, 150 ili 200 g ili u nekim slučajevima u većim količinama - u istim posudama (ovali za meze, veliki tanjiri za salate ili posude za salate). Nekim ukusnim salatama može da se puni krupnije voće ili povrće - dinje, pomorandže, lubenice, paradajzi, kokosovi orasi.

A kako da napravimo ukusnu voćnu salatu?

Asortimani nose najraznovrsnije nazive. Tradicionalni recepti za voćnu salatu uključuju jabuku, krušku, pomorandžu, desertnu bananu, ponekad se dodaje grožđe bez semenki, ananas i mandarina.

Prilikom spremanja ukusnih voćnih salata, koristi se jedna vrsta voća ili kombinacija različitog voća. Često se zalivaju umućenom pavlakom ili različizim sosovima od majoneza. Može da se doda mlečni sladoled. U tim smislu voćne salate liče na voćni kup.

Zalivaju se dresingom od lumuna i pomorandže, njihovim izrendanim korama i kombinacijom konjaka, ruma i drugog. Poslužuju se posuti običnim ili smeđim šećerom. Voćne salate se poslužuju i kao deserti. Odgovarajući kod konzumiranja slatkih aperitiva, desertnih vina, čaja i kafe.

U isto vreme niskokalorične voćne salate mogu savršeno da utole glad bez da uopšte utiču na figuru, a njihov velelepni izgled pomaže u značajnom poboljšanju raspoloženja.

Evo jednog recepta za ukusnu voćnu salatu!

Bogata voćna salata

Potrebni sastojci: banane - 1 komad, kruške - 1 komad, pomorandže - 1 komad, mandarine - 1 komad, kivi - 2 komada, limunov sok, sok od pomorandže, slatka pavlaka - 50 ml

Način pripreme: Operite i dobro posušite sve voće. Iseckajte oguljenu bananu, krušku, mandarinu, pomorandžu i kivi na male kockice. Stavite u lepu posudu ili posudu za salate i izmeđajte sa sokom od pomorandže, limunovim sokom i pavlakom. Ukrasite i salata je spremna za konzumaciju.

Takođe, salatu možete servirati i sa kašikom sladoleda.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni