Bonapeti.rs»Saveti»Da li treba da gulimo rajsku jabuku?

Da li treba da gulimo rajsku jabuku?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
224044
Da li treba da gulimo rajsku jabuku?

Rajska jabuka je ukusno izdravo voće sa ogromnom količinom vitamina, delimično joda.

Sastav ove aromatične rajske jabuke uključuje sledeće korisne materije: magnezijum, kalijum, gvožđe u velikim količinama, pektin, jod u velikim količinama, med, vitamine iz grupe A, P, E i dr.

Voće sazreva na drvetu i u isto vreme ono može da bude žensko i muško. Ako voće ima semenke, onda će jabuka biti mnogo slatka, a njena unutrašnjost će vremenom postati smeđa.

Zrelo i ukusno voće treba da ima mekanu stranu. Tvrda rajska jabuka poseduje jaka gorka svojstva.

Postoje različite vrste rajske jabuke - neke sorte su elastične, dok su druge sa veoma mekanom želastom strukturom iznutra.

Ako servirate meko voće za sto, možete prosto da odsečete vrh tamo gde su postavljen čašni listići i da stavite u tanjirić tako što stavite malu desertnu kašičicu u njenu unutrašnjost.

Ni u kom slučaju ne vredi da gulite rajsku jabuku, koža je ukusna i zdrava, ali je potrebno da je operete. Ipak kora nekih rajskih jabuka ima opori ukus i mnogi ljudi više vole da je skinu.

Ali treba da imamo u vidu da ukoliko postoje neki problemi sa želucem i probavnim traktom, onda možete da jedete samo plodove rajske jabuke bez kože.

Može da se koristi nekoliko metoda da sečenje rajske jabuke:

Kriške - voće je prosto isečeno na kriškice;

Krugovi su lepi i uredni kada ih poređate u tanjir;

Možete da dobijete savršeno glatke i lepe kockice rajske jabuke samo sa tvrđim sortama voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji