Rajska jabuka je ukusno izdravo voće sa ogromnom količinom vitamina, delimično joda.
Sastav ove aromatične rajske jabuke uključuje sledeće korisne materije: magnezijum, kalijum, gvožđe u velikim količinama, pektin, jod u velikim količinama, med, vitamine iz grupe A, P, E i dr.
Voće sazreva na drvetu i u isto vreme ono može da bude žensko i muško. Ako voće ima semenke, onda će jabuka biti mnogo slatka, a njena unutrašnjost će vremenom postati smeđa.
Zrelo i ukusno voće treba da ima mekanu stranu. Tvrda rajska jabuka poseduje jaka gorka svojstva.
Postoje različite vrste rajske jabuke - neke sorte su elastične, dok su druge sa veoma mekanom želastom strukturom iznutra.
Ako servirate meko voće za sto, možete prosto da odsečete vrh tamo gde su postavljen čašni listići i da stavite u tanjirić tako što stavite malu desertnu kašičicu u njenu unutrašnjost.
Ni u kom slučaju ne vredi da gulite rajsku jabuku, koža je ukusna i zdrava, ali je potrebno da je operete. Ipak kora nekih rajskih jabuka ima opori ukus i mnogi ljudi više vole da je skinu.
Ali treba da imamo u vidu da ukoliko postoje neki problemi sa želucem i probavnim traktom, onda možete da jedete samo plodove rajske jabuke bez kože.
Može da se koristi nekoliko metoda da sečenje rajske jabuke:
Kriške - voće je prosto isečeno na kriškice;
Krugovi su lepi i uredni kada ih poređate u tanjir;
Možete da dobijete savršeno glatke i lepe kockice rajske jabuke samo sa tvrđim sortama voća.
Komentari