Vino se proizvodi od toliko različitih sorti grožđa i kombinacija derivata i tehnologija. Ono nalazi svoje mesto u kuhinji za vreme kuvanja - prilikom pečenja, dinstanja, mariniranja, a čak i kod prženja.
Kvalitete vina i njegov ukus dopunjavaju oni ukusi hrane zbog toga je važno da znamo kako pravilno da kombinujemo hranu i vino.
Kod izbora vina za posluživanje jela treba da se ima u vidu ne samo preferencije gostiju, nego i karakteristika hrane koju servirate.
Što se tiče ribe i morskih plodova većina ljudi bi izabrala belo vino nezavisno od sorte od koje je napravljeno.
Što se tiče škampa, isti je način. Oni su slanovodne životinje u obliku rakova i kada se meso obradi, ono je sladunjavo, jako. Normalno škampi se kombinuju kako sa crvenim, tako i sa belim vinima. Odgovarajuća su i roze vina među kojima može da se izabere Roze Rioha.
Ono je lider u španskim crvenim vinima koja se prave pre svega od sorti Tempranijo i Garnača (Grenaš). Sa pristupačnom cenom mogli biste da otkrijete ovaj ukus koji je odgovarajuć za kombinaciju sa škampima i dugo ćete ga pamtiti.
Ističe se iznenađujućom dubinom i sofisticiranošću.
U Riohi ćete otkriti aromu divljih jagoda i note cvetova i biljki. Naravno, ono je odgovarajuće za niz španskih jela, ali ovo vino se sjajno kombinuje i sa škampima!
Komentari