Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kiseljak, loboda i pirinač u rerniKiseljak, loboda i pirinač u rerni
12. avgust
Operite povrće i pečurke i isecite ih. Ispržite ih i dodajte pirinač. Sipajte u pleh i dodajte 3 šolje vode. Posolite i pecite dok pirinač ne upije vodu /da jelo ostane na masnoći/. Umutite jaja, dodajte kiselo mleko...
LobodaLoboda
13. jun
Gajenje lobode Baštenska loboda može da se gaji sasvim lako - nije pretenciozna biljka i gajenje ne predstavlja teškoću čak ni baštovanima početnicima....
Šarene sarmice od lobodeŠarene sarmice od lobode
31. jul
Pripremite lobodu tako što je za kratko blanširate u vreloj vodi. Pazite, listovi su veoma nežni, ne preterujte s blanširanjem da ih ne pocepate....
Sarme od domaće lobodeSarme od domaće lobode
03. januar
Operite listove lobode i na svaki list stavite po malo nadeva i oblikujte sarme....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela. Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljka
01. dec.
Pri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
To čini ovu biljku idealnom za gajenje u severnim predelima. Sadnja cvekle Najbolje zemljište za cveklu je sa pH između 6.0 i 7.0, a negde zemljište treba da bude i alkalnije....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Sami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni. Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
Čorba od spanaća i lobodeČorba od spanaća i lobode
03. jul
Posle dodajte paradajz, spanać i lobodu i kuvajte još 10-15 minuta. Skinite sa vatre i začinite biberom, čubrom, peršunom i mirođijom....
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Paprika, nezavisno da li je slatka ili ljuta, je povrće koje voli toplotu. Nakon sejanja, semenje mu niče za deset dana, pri temperaturi od 25 stepeni. To se dešava u periodu od februara do maja. Jedna od osnovnih briga za...
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompira
11. maj
Za gajenje ovog krompira se biraju ravne površine ili blago okrenute jugu, kao i mesta sa glineno-peskovitim zemljištem. Priprema zemljišta za sejanje krompira počinje jesenjim oranjem....
Sadnja i gajenje patlidžanaSadnja i gajenje patlidžana
04. jun
Sadnja i gajenje ovog povrća uopšte nije komplikovana, i ako imate povrtnjak, dobro je da u njega uključite i patlidžan....
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Susreću se i jednogodišnji i višegodišnji predstavnici ove vrste. Na Balkanu je rasprostranjen jednogodišnji bosiljak....
Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Gajenje ruzmarina može biti u saksiji, ali i u sanduku. Tokom zime se stavlja unutra na toplo. Treba da mu se obezbedi mesto gne nema mraza, da bude svetlo i provetrivo. Zalivajte redovno, ali ne po mnogo....
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresa
19. mart
Gajenje čempresa Čempres nije zahtevan i lak je za gajenje. Važno je da znate da on može rasti i na nismim temperaturama. Tokom zime, ako temperatura padne do -20, postoji opasnost da drvo izmrzne....
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja. Rukola se gaji u isto vreme kao i spanać i zelena...
Prolećna kaša od lobode, blitve i kozjeg siraProlećna kaša od lobode, blitve i kozjeg sira
27. maj
Savršeno operite listove lobode i blitve i veoma sitno ih iseckajte. Ogulite beli luk i sremuš i sitno iseckajte....
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Poslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan. Uprkos egzotičnom izgledu, čeri nije teško posaditi...
Čorba sa lobodomČorba sa lobodom
29. maj
Na kraju začinite čorbu sa lobodom solju i biberom. Po želji možete da je zapržite jednim umućenim jajetom sa 2 kašike kiselog mleka....
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Osim divnog osećaja kada stavite na trpezu proizvod koji ste samo odgajili, prednost gajenja aromatičnog povrća je u tome, što će biti ekološki čist....
Sadnja i gajenje čeri paradajza u saksijamaSadnja i gajenje čeri paradajza u saksijama
08. mart
Gajenje čeri paradajza u saksijama je izuzetno lako ako pratite ovih nekoliko jednostavnih saveta. Prva stvar koju treba da nabavite je seme čeri paradajza....
Raskošni đuveči od povrća sa lobodomRaskošni đuveči od povrća sa lobodom
13. jun
Krompir ogulimo i isečemo na male kocke, šargarepe na polumesece, tikvice na četvrtine, a luk, paradajz, lobodu i spanać - sitno....
Prolećno jelo sa kiseljakom i lobodomProlećno jelo sa kiseljakom i lobodom
10. dec.
Prolećno jelo sa kiseljakom i lobodom je gotovo....
Vegetarijanska čorba sa lobodom i kinoomVegetarijanska čorba sa lobodom i kinoom
20. avgust
Sjajna, jednostavna i istovremeno neobična vegetarijanska čorba sa lobodom i kinoom! Sjajnog ukusa!...