Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuglof sa šećerom od šećerne trske i kakaomU posudi dobro umutimo jaja i šećer od šećerne trske uz pomoć miksera. Posle stavljamo vodu i ulje i nastavljamo da mutimo dugo mikserom.
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo u posebnoj posudici uz pomoć sita....
05. feb.
Slatko od kajsija sa šećerom od šećerne trskeSlatko sa nerafinisanim šećerom od šećerne trske je gotovo....
19. okt.
Šećerna trskaIstorija šećerne trske
Šećerna trska je jedna od najstarije kultivisanih biljaka. Za njen dom se smatra Nova Gvineja. Odatle se ona prenosi na Filipine, u Indiju, Kinu i Persiju....
11. okt.
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraPostoje dve vrste šećera - beli koji se proizvodi od šećerne repe i smeđi šećer koji se proizvodi od trske.
Šećerna trska je vrsta trave slična bambusu i dostiže visinu od 2 do 6 metara....
13. jul
Šećerne gurabijePecite šećerne kolačiće 6-7 minuta na 200 stepeni ili dok ne dobiju svetlo braon boju sa donje strane.
Ostavite gurabije da se ohlade na rešetki....
16. jul
Šećerne kifliceŠećerne kiflice pravimo tako što kidamo male loptice od kojih pravimo fitilje.
Oblikujemo ih kao kiflice, pritiskamo u isto vreme i uvijamo preko šećera....
06. dec.
Šećerne lopticeU posudi pomešamo šećer, ulje i jaja. Dodajte mleko i na kraju brašno sa sodom.
Dobijamo meko testo.
Od testa kidamo i oblikujemo loptice.
Stavljamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje, i posipamo šećerom....
04. april
Šećerne kuglicePre nego to ih stavite da se peku, uvaljajte ih u šećer.
Pecite u umerenoj rerni....
09. jul
Šećerne korice pomorandžePre nego što sklonimo sa ringle stavljamo 2-3 kapi soka od limuna, mešamo i sklanjamo sa ringle šećerne korice pomorandže....
26. jul
Bakine gurabije Šećerne pogačiceJedu se i tople i hladne bakine gurabije šećerne pogačice!
Neka vam je slatko!...
05. januar
Šećerne pogačice sa maslacemU dubokoj posudi razbijemo jaja i dodajemo šećer.
Za pravljenje pogačica sam koristila mikser.
Dodajemo kiselo mleko i rastopljeni maslac....
11. april
Šećerne bombone za čajU posudi pomešajte šećer sa vodom i bojom, lepo promešajte da se nakvasi.
Rasporedite smesu u kalupe za bombone i supite ih na 100 stepeni oko 1 sat.
Ostavite da se ohlade i stavite u kutiju....
10. nov.
Šećerne kiflice sa marmeladomU 100 ml toplog mleka izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte sa kašikom brašna. Ostavite na toplom da se aktivira....
17. jun
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Istorija picePica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana.
Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
31. januar
Tradicionalne švedske šećerne kiflice (Sockerkringla)Tradicionalne švedske šećerne kiflice (Sockerkringla) su mnogo ukusne!...
21. jun
Šećerne makarone u rerni sa jabukamaU posudi umutimo jaja, sveže mleko, 200 g, šećera i cimet. Kada su makarone gotove ocedimo ih. Nakon toga ih sipamo u prethodno malo namazanu posudu za pečenje....
06. januar
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
12. maj
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
28. sep.
Šećerna RepaKorenje šećerne repe se dostavlja šećeranama.
Šećerna repa je osnovni izvor šećera u zonama s umerenom klimom....
21. jun
Šećerna PalmaOd ove tečnosti se može dobiti i sirovi šećer, koji u Bengalu ima naziv jaggery ili Taal Patali. U Indoneziji se on naziva javanski šećer. Ovaj šećer se dosta koristi u kulinarstvu ostrva Java....
27. dec.
Šećerna jabukaGajenje Šećerne jabuke
Šećerna jabuka se može gajiti kao neki citrusi u saksiji, ali joj je potrebno redovno orezivanje....
05. januar
Šećerne loptice sa aromom pomorandže i čokoladnim kapljicamaPo želji možete da stavite i po jedan orašasti plod (orasi, lešnici, bademi)
Šećerne kuglice u tepsije i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta....
13. nov.