Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ukrasi za dekoraciju kolačaUmutimo belance sa sokom od limuna u sneg.
Dodajemo šećer u prahu kašiku po kašiku, dok se ne formiraju vrhovi koji stoje uspravno.
Kada dodajemo sok od limuna možemo da razredimo smesu, a pri dodavanju šečera u prahu...
30. dec.
Kulinarski koktel od piletineNa vrh stavite komadiće mesa i ukrasite predjelo kriškama limuna.
Kulinarski koktel od piletine je gotov....
26. nov.
Predjelo božićni ukrasiU posudi izgnječite čen belog luka na kašu (možete koristiti beli luk u prahu).
Krupnije izrendajte sir i stavite u beli luk. U njega dodajte sitan sira i majonez. Sve dobro pomešajte na gustu kašu.
Rukama uzmite od...
26. dec.
Brz fondan za ukrasU malu posudu stavljamo kašiku meda i vode, promešamo dobro, da se istopi med.
U drugu veliku posudu prosejemo šećer u prahi, pravimo otvor po sredini i dodajemo belance jednog jajeta.
Dolivajući po malo vode sa medom...
15. avgust
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Domaće šećerno testo za ukrase/undefined Stavljamo vodu, ulje i so u posudu na vatri da provri. Sipamo brašno i mešamo dok testo ne počne da se odvaja od posude. Ostavljamo da se ohladi.
U plehu prosevamo šećer i stavljamo kuvano testo. Mesimo dok...
09. sep.
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiSlanina, namenjena za topljenje masti, se seče na ne mnogo velike komade koji se stavljaju u veliku posudu i zalivaju se hladnom vodom da se namoče na 1-2 dana i noći.
Za to vreme namakanja voda se menja nekoliko puta...
06. januar
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaAko treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
04. feb.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart
Kulinarski saveti jedne italijanske babeDanas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere.
Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim besplatnim babinim savetima i nećete zažaliti....
20. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1. Pečeno...
26. feb.
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarske tajne ukusne pitePita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
20. mart
Božićni venac od keksa za ukrasSa jednim božićnim vencom od keksa za ukras možete ukrasiti ulazna vrata, a seugim - centrar božićne trpeze.
Neka vam je slatko i lepo!...
24. januar
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiU jermenskoj kulinarskoj tradiciji je zastupljeno i korišćenje mlečno-kiselih proizvoda. Među najrasprostranjenijim je macun koji se pravi od kravljeg, ovčijeg i bivoljeg mleka....
16. nov.
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaPečurka Mrka truba (Crna truba, Mrtvačka truba) nije baš popularna na našim prostorima i verovatno je glavni razlog tome što su vrlo retka vrsta. Prepoznaćete ih po levkastom obliku i tamnoj boji, a donekle podsećaju na...
02. jun