Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jestivi ukrasi za jelkuJestivi ukrasi za jelku
16. januar
Dobićete lepe i jestive ukrase za jelku! Srećni praznici!...
Ukrasi za dekoraciju kolačaUkrasi za dekoraciju kolača
30. dec.
Umutimo belance sa sokom od limuna u sneg. Dodajemo šećer u prahu kašiku po kašiku, dok se ne formiraju vrhovi koji stoje uspravno. Kada dodajemo sok od limuna možemo da razredimo smesu, a pri dodavanju šečera u prahu...
Kulinarski koktel od piletineKulinarski koktel od piletine
26. nov.
Na vrh stavite komadiće mesa i ukrasite predjelo kriškama limuna. Kulinarski koktel od piletine je gotov....
Predjelo božićni ukrasiPredjelo božićni ukrasi
26. dec.
U posudi izgnječite čen belog luka na kašu (možete koristiti beli luk u prahu). Krupnije izrendajte sir i stavite u beli luk. U njega dodajte sitan sira i majonez. Sve dobro pomešajte na gustu kašu. Rukama uzmite od...
Brz fondan za ukrasBrz fondan za ukras
15. avgust
U malu posudu stavljamo kašiku meda i vode, promešamo dobro, da se istopi med. U drugu veliku posudu prosejemo šećer u prahi, pravimo otvor po sredini i dodajemo belance jednog jajeta. Dolivajući po malo vode sa medom...
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Domaće šećerno testo za ukraseDomaće šećerno testo za ukrase
09. sep.
/undefined Stavljamo vodu, ulje i so u posudu na vatri da provri. Sipamo brašno i mešamo dok testo ne počne da se odvaja od posude. Ostavljamo da se ohladi. U plehu prosevamo šećer i stavljamo kuvano testo. Mesimo dok...
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
Slanina, namenjena za topljenje masti, se seče na ne mnogo velike komade koji se stavljaju u veliku posudu i zalivaju se hladnom vodom da se namoče na 1-2 dana i noći. Za to vreme namakanja voda se menja nekoliko puta...
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Ako treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi; - Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Danas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere. Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim besplatnim babinim savetima i nećete zažaliti....
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1. Pečeno...
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Pita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
Božićni venac od keksa za ukrasBožićni venac od keksa za ukras
24. januar
Sa jednim božićnim vencom od keksa za ukras možete ukrasiti ulazna vrata, a seugim - centrar božićne trpeze. Neka vam je slatko i lepo!...
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Dodatno ukrasite sa raznobojnim mrvicama....
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
U jermenskoj kulinarskoj tradiciji je zastupljeno i korišćenje mlečno-kiselih proizvoda. Među najrasprostranjenijim je macun koji se pravi od kravljeg, ovčijeg i bivoljeg mleka....
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
Pečurka Mrka truba (Crna truba, Mrtvačka truba) nije baš popularna na našim prostorima i verovatno je glavni razlog tome što su vrlo retka vrsta. Prepoznaćete ih po levkastom obliku i tamnoj boji, a donekle podsećaju na...