Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
PalamidaPalamida u kulinarstvu
Palamida je među omiljenim ribama kod ljubitelja morske kuhinje. Ova vrsta može da se konzumira marinirana, pečena na roštilju, sušena, isušena na suncu ili pržena....
14. jun
Usoljena palamidaUsoljena palamida se servira sa mladim lukom, maslinama, limunom i belim suvim vinom - na primer šardone ili rizling....
24. feb.
Marinirana palamidaOčišćena palamida se opere i osuši se. Iseče se na parčiće koji se posole.
Od vode, sirćeta i začina se stavlja da provri marinada koja se kuva 5 minuta. Riba se poređa u tegle zajedno sa isečenim lukom....
23. sep.
Konzervisana palamidaOčistimo ribu, operemo i sečemo na filete. Pripremamo salamuru od krupnije soli, stavljamo unutra jaja, jaje treba da da se vidi malo iznad salamure.
Stavljamo ribu u salamutu na dva sata, nakon toga izvadimo. U šerpu...
20. april
Marinirana crnomorska palamidaOčistimo crnomorsku palamidu i sečemo na krugove debljine oko 2 cm.
Obilno posipamo so po dnu pleha i ređamo palamidu preko, nakon toga stavljamo preostalu morsku so (riba treba da bude dobro pokrivena solju)....
07. dec.
Palamida iz rerneOčistiti ribu, krompir i šargarepu.
Povrće nauljiti i staviti začine i pobacati u pleh.
Na povrće staviti ribu i preliti sve paradajz pelatom. U ribu staviti grančicu ruzmarina.
Peći u rerni na 200 stepeni 60 minuta...
21. dec.
Palamida na grčki načinGarantujem za visok kvalitet ukusa koji će zadovoljiti zahteve ljubitelja palamide čija je sezona kasna, hladna jesen.
Operemo palamidu hladnom vodom. Riba se očisti od krljušti, unutrašnjosti i peraja....
14. feb.
Marinirana palamida sa sosomPalamidu isecite na kriške debljine oko 1 cm i spremna je za ređanje u tegle.
Ugrejte ulje, ostavite da se potpuno ohladi i onda prelijte palamidu....
09. januar
Crnomorska palamida na roštiljuDobro operemo ribu i ocedimo je od vode. Osušimo je mekom krpom. Sečemo je na porcije /krugove/, natrljamo ih solju, mlevenim biberom i sokom od limuna.
Komadi ribe treba da odstoje na hladnom 15-20 minuta. Od soja sosa...
16. jul
Pržena palamida sa aromatičnim sastojcimaPalamidu dobro očistimo i isečemo na krugove.
Isečenu ribu obilno posipamo sveže isceđenim sokom od limuna i ostavljamo da odstoji bar 30 minuta....
24. dec.
Marinirana palamida isečena na krugovePalamidu očistite i lepo pospite solju. Ostavite tako na 24 sata da se osoli. Sledećeg dana skinite so sa ribe, nemojte je prati.
Palamidu isecite na krugove i poređajte u dubokoj posudi....
10. jul
Palamida sa sokom od limunaPrvo palamidu dobro očistimo.
Sečemo na komade, posle posipamo solju i mariniramo sa sokom od limuna.
Ostavljamo da odstoji 1-2 sata u frižideru pokriveno folijom....
06. sep.
Palamida sa paradajzom i pirinčemOperite i očistite ribu. Začini limunom i solju i ostavite sa strane. Isecite luk krupnije, beli luk i šargarepu. U dubokom tiganju ugrejte ulje i dinstajte povrće i orahe.
Kad luk omekša dodajte i pirinač, zajedno sa...
22. mart
Palamida u foliji iz rerneSvaku palamidu namažite uljem spolja i stavite u parče aluminijumske folije. Nadev rasporedite u obe ribe i uvijte u čvrste paketiće.
Pecite palamidu u foliji oko 30-40 minuta u umereno ugrejanoj rerni....
10. april
Palamida u rerni sa krompiromStavite palamidu u namazanu posudu za pečenje. Oko nje poređajte oljušten i isečen krompir i prelijte sve sosom. Preko palamide možete da poređate krugove limuna....
30. april
Palamida sa povrćem iz rerneOčistiti palamidu, posoliti i napuniti ruzmatinom, paprikom i šargarepom. Šargarepu iseći na četvrti, iseći srebrenjak na listove, tikvicu na kockice, beli luk očistiti na čenove....
30. mart
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Palamida sa paradajzom i kiselim krastavčićimaNe postoje apetitniji kolutovi nego od palamide, zapečena u sosu od paradajza sa belim vinom. Kvalitetni ukus ove ribe je neosporan.
Operite palamidu hladnom vodom. Najbolje se radi sa ribom kad je hladna....
12. jul
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaServirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
28. januar
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiZdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
01. jul
Kako da usolimo palamidu?Za duže čuvanje, palamida se može ostaviti i u zamrzivaču.
Usoljena palamida treba da se konzumira uz hladno pivo ili crno vino....
04. januar