Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

PalamidaPalamida
14. jun
Palamida u kulinarstvu Palamida je među omiljenim ribama kod ljubitelja morske kuhinje. Ova vrsta može da se konzumira marinirana, pečena na roštilju, sušena, isušena na suncu ili pržena....
Usoljena palamidaUsoljena palamida
24. feb.
Usoljena palamida se servira sa mladim lukom, maslinama, limunom i belim suvim vinom - na primer šardone ili rizling....
Marinirana palamidaMarinirana palamida
23. sep.
Očišćena palamida se opere i osuši se. Iseče se na parčiće koji se posole. Od vode, sirćeta i začina se stavlja da provri marinada koja se kuva 5 minuta. Riba se poređa u tegle zajedno sa isečenim lukom....
Konzervisana palamidaKonzervisana palamida
20. april
Očistimo ribu, operemo i sečemo na filete. Pripremamo salamuru od krupnije soli, stavljamo unutra jaja, jaje treba da da se vidi malo iznad salamure. Stavljamo ribu u salamutu na dva sata, nakon toga izvadimo. U šerpu...
Marinirana crnomorska palamidaMarinirana crnomorska palamida
07. dec.
Očistimo crnomorsku palamidu i sečemo na krugove debljine oko 2 cm. Obilno posipamo so po dnu pleha i ređamo palamidu preko, nakon toga stavljamo preostalu morsku so (riba treba da bude dobro pokrivena solju)....
Palamida iz rernePalamida iz rerne
21. dec.
Očistiti ribu, krompir i šargarepu. Povrće nauljiti i staviti začine i pobacati u pleh. Na povrće staviti ribu i preliti sve paradajz pelatom. U ribu staviti grančicu ruzmarina. Peći u rerni na 200 stepeni 60 minuta...
Palamida na grčki načinPalamida na grčki način
14. feb.
Garantujem za visok kvalitet ukusa koji će zadovoljiti zahteve ljubitelja palamide čija je sezona kasna, hladna jesen. Operemo palamidu hladnom vodom. Riba se očisti od krljušti, unutrašnjosti i peraja....
Marinirana palamida sa sosomMarinirana palamida sa sosom
09. januar
Palamidu isecite na kriške debljine oko 1 cm i spremna je za ređanje u tegle. Ugrejte ulje, ostavite da se potpuno ohladi i onda prelijte palamidu....
Crnomorska palamida na roštiljuCrnomorska palamida na roštilju
16. jul
Dobro operemo ribu i ocedimo je od vode. Osušimo je mekom krpom. Sečemo je na porcije /krugove/, natrljamo ih solju, mlevenim biberom i sokom od limuna. Komadi ribe treba da odstoje na hladnom 15-20 minuta. Od soja sosa...
Pržena palamida sa aromatičnim sastojcimaPržena palamida sa aromatičnim sastojcima
24. dec.
Palamidu dobro očistimo i isečemo na krugove. Isečenu ribu obilno posipamo sveže isceđenim sokom od limuna i ostavljamo da odstoji bar 30 minuta....
Marinirana palamida isečena na krugoveMarinirana palamida isečena na krugove
10. jul
Palamidu očistite i lepo pospite solju. Ostavite tako na 24 sata da se osoli. Sledećeg dana skinite so sa ribe, nemojte je prati. Palamidu isecite na krugove i poređajte u dubokoj posudi....
Palamida sa sokom od limunaPalamida sa sokom od limuna
06. sep.
Prvo palamidu dobro očistimo. Sečemo na komade, posle posipamo solju i mariniramo sa sokom od limuna. Ostavljamo da odstoji 1-2 sata u frižideru pokriveno folijom....
Palamida sa paradajzom i pirinčemPalamida sa paradajzom i pirinčem
22. mart
Operite i očistite ribu. Začini limunom i solju i ostavite sa strane. Isecite luk krupnije, beli luk i šargarepu. U dubokom tiganju ugrejte ulje i dinstajte povrće i orahe. Kad luk omekša dodajte i pirinač, zajedno sa...
Palamida u krugovima sa paradajzomPalamida u krugovima sa paradajzom
17. maj
Palamida u kolutovima sa paradajzom je gotova....
Palamida u foliji iz rernePalamida u foliji iz rerne
10. april
Svaku palamidu namažite uljem spolja i stavite u parče aluminijumske folije. Nadev rasporedite u obe ribe i uvijte u čvrste paketiće. Pecite palamidu u foliji oko 30-40 minuta u umereno ugrejanoj rerni....
Palamida u rerni sa krompiromPalamida u rerni sa krompirom
30. april
Stavite palamidu u namazanu posudu za pečenje. Oko nje poređajte oljušten i isečen krompir i prelijte sve sosom. Preko palamide možete da poređate krugove limuna....
Palamida sa povrćem iz rernePalamida sa povrćem iz rerne
30. mart
Očistiti palamidu, posoliti i napuniti ruzmatinom, paprikom i šargarepom. Šargarepu iseći na četvrti, iseći srebrenjak na listove, tikvicu na kockice, beli luk očistiti na čenove....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Palamida sa paradajzom i kiselim krastavčićimaPalamida sa paradajzom i kiselim krastavčićima
12. jul
Ne postoje apetitniji kolutovi nego od palamide, zapečena u sosu od paradajza sa belim vinom. Kvalitetni ukus ove ribe je neosporan. Operite palamidu hladnom vodom. Najbolje se radi sa ribom kad je hladna....
Palamida na gril tiganju i prženaPalamida na gril tiganju i pržena
30. nov.
Poslužujemo palamidu na gril tiganju i prženu....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaPečena palamida sa ukusom limuna i belog luka
28. januar
Servirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Kako da usolimo palamidu?Kako da usolimo palamidu?
04. januar
Za duže čuvanje, palamida se može ostaviti i u zamrzivaču. Usoljena palamida treba da se konzumira uz hladno pivo ili crno vino....