Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
File pastrmke sa bademimaOčisite pastrmku i isecite 4 fileta. Istrljajte filete limunom sa obe strane. Posolite i posipajte beli biber.
Pomešajte pavlaku sa sitno iseckanom mirođijom i rendanom korom limuna....
21. jul
File pastrmke sa mirođijomUlje se pomeša sa sokom od limuna, promeša se i dodaje se so i biber.
Fileti se pomešaju sa marinadom i isečena mirođija se ostavlja da odstoji 30 minuta.
Peče se u rerni po 5 minuta svaka strana. Pro svakom okretanju...
29. okt.
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
21. nov.
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
23. januar
Pastrmka u tiganjuRibe pažljivo očistite. Začinite ih smesom začina i presovanog belog luka, naprskajte sokom od limuna i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u frižider na 30-40 minuta. Riba se očisti i opere.
Zagrejte maslac. Uvaljajte...
15. jul
Rolati od pastrmke sa karfiolomServirajte pečene rolate od pastrmke sa smesom od karfiola....
13. maj
Fileti pastrmke sa carskim pirinčemNa kraju stavite riblje filete pastrmke i pospite ih sa još svežih listova celera, peršuna i maslinovog ulja.
Prijatno sa ovim filetom od pastrmke sa carskim pirinčem....
15. jun
Pečeni file pastrmke sa limunomPokrijte papirom za pečenje pastrmku i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 20 minuta.
Pečene filete pastrmke poslužite sa krompirom i zelenom salatom....
25. januar
Dijetalna pastrmka u folijiTako napravljena pastrmka je pogodna za dijetalnu, laganu ishranu. Nek vam je ukusno!...
01. avgust
Jednostavna pastrmka s krompirićimaPastrmke lepo oprati i osušiti ubrusom. Zatim ih lepo posoliti.
Sitno iseckati 4 čena belog luka, šargarepu i peršun (2 kašike). Napuniti pastrmku navedenim sastojcima....
20. maj
1
Pastrmka u vinskom pohovanjuSmesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta.
Belanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima...
15. okt.
Dijetalna pastrmka u rerniTepsija se stavlja na srednju rešetku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pastrmke se peku otprilike 40 minuta....
12. januar
File pastrmke sa sosom od pečurakaOčistite pastrmke i napravite 4 fileta. Posolote i pospite filete belim biberom.
Očistite i isecite pečurke na tanke kriške.
Zagrejte ulje i zapržite pečurke na jakoj vatri....
22. april
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pečena pastrmka i grilovano povrćeRernu zagrejati na 200°C.
Ribu očistiti, oprati i posušiti.
U blenderu napraviti marinadu od predviđenih sastojaka.
Povrće dobro oprati i mandolinom ili ljuštilicom iseći na trake debljine 2-3 mm.
Isečene trake...
22. feb.
1
Pastrmka u sosu od maslacaUkrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite....
06. avgust
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Kalifornijska pastrmka u papiru za pečenjeU proreze stavljamo i po jedan kolut belog luka, a preostali u stomake pastrmki, zajedno sa jednom do dve krhke grančice (cele) mirođije....
24. nov.
Pastrmka u tiganju sa paradajz sosomOčišćenoj ribi od krljušti i unutrašnjih organa odsecite glavu i rep. Svaku ribu presecite na pola po dužini kičme.
U dubokom tiganju zagrejte ulje i u njemu propržite nekoliko režnjeva velikog tvrdog paradajza. Okrenite...
29. okt.
Pastrmka u testu na ruski načinRiba se očisti, iseče se na pola, odvoji se od kostiju i sklanja se koža. Rina se seče na parčiće, svako parče se potapa u ulje, poređa se u posudu za pečenje, preliva se sokom od limuna i ostavlja se 15 minuta.
Žumanca...
02. avgust
Pečena pastrmka u papiru na tiganjuPastrmka se očisti od iznutrica ili je kupljena takva, očišćena riba. Uklonite ljuspice nožem i dobro isperite vodom.
Isecite komade papira za pečenje dovoljno velike da dobro umotate pastrmku....
28. avgust
Fileti od pastrmke sa krompirićima i svežim začinimaFile od pastrmke sa krompirićima i svežim začinima je veoma ukusan....
10. jul
PastrmkaKada pripremate pastrmku, imajte u vidu pravilo da, što je jednostavniji način obrade, to je pastrmka ukusnija, i više korisnih sastojaka će biti sačuvano....
07. jul