Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riba sa 4 vrste lukaSve vrste luka takodje iseci na listove i dodati krompiru.
Staviti povrće sa ribom na pleh i sve zajedno u rernu na 200 stepeni.
Napraviti marinadu od peršuna, belog luka, maslinovog ulja i limuna....
11. dec.
Riba deverikaRecepti sa deverikom su brojni i dobro poznati svim kuvarima, ali je ova vrsta proučavana i cenjena i u medicini, jer je popularna dijetalna hrana....
15. april
Plava RibaSamo najmanje ribe ove vrste su pogodne za prženje, jer nisu toliko masne. Velika plava riba može da bude ispečena i cela....
27. jun
Riba Crveni zubatacOne su vrsta bodljoperki, takođe nazvane morski karaši. Imaju zaoštrene leđne peraje i veliku, jako prčvrćenu krljušt....
24. maj
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Konzervirana ribaRiba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove. Operu se tegle, po mogućnosti...
07. jun
Marinirana ribaRiba se očisti i opere u hladnoj vodi, ocedi se iseče na komade, koji se posole.
Od vode, sirćeta, ulja/maslinovog ulja i začina pripremite marinadu, koju treba da kuvate 5 minuta.
Riba se poređa u tegle - red ribe...
08. jun
Kako se suši riba?Možete koristiti samo jednu vrstu bibera ili kombinaciju crnog bibera, kajenske paprike, estragona, bosiljka, peršuna, kima, karija ili drugih biljaka i začina. Ostavite oko 8 sati u frižideru da riba upije ukuse....
30. sep.
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz.
Držeći ribu jednom rukom, drugom...
13. feb.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Marinirana pržena ribaFilete isečemo na komade. Začine, beli luk i so ignječimo u posudi. Dodajemo sirće i vino i promešamo.
Ribu stavljamo u posudu, prelivamo marinadom i poklopimo. Ostavlja se na jednu noć u frižideru. Pre nego što je ispržimo...
18. avgust
Konzervirana karaš ribaSpremamo u ekspres loncu.
Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima.
Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri.
Nakon što provri...
21. sep.
Pržena riba IglicaOčistite i operite ribu.
Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju.
Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je.
Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
24. jun
Pržena riba hekOčišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna).
Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
06. jun
Sirovo usoljena ribaSkušu dobro operemo i očistimo. Nakon toga ih osušimo ubrusom. Kad budu gotove, posoimo ih obilno spolja i iznutra.
Ostavljamo ih sa strane na 12 sati, ali treba da stoje na nagnutoj površini, i da budu na hladnom....
31. mart
Riba bakalar ElegantePrvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo.
1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli.
2. Kad povrće omekša dodajem...
08. nov.
Riba u maslacuOčišćenu i dobro opranu ribu postavite u bujon od vode, sirćeta i soli u kome ste prethodno skuvali šargarepu i celer.
Kuvanu ribu izvadite i poslužite sa kuvanim krompirom, a odozgo prelijte istopljenim maslacem i pospite...
09. jun
Pečena riba listRibu lepo očistiti i oprati.
Na mesto gde ste izvadili utrobu stavite so, maslinovo ulje i cele čenove belog luka sa stabljikom ruzmarina.
Premažite ribu maslinovim uljem stavite na pek papir i peći na 200 stepeni...
11. feb.
Marinirana karaš ribaPasirajte beli luk i pomešajte sve nabrojane sastojke za marinadu u duboku posudu.
Očistite ribu i stavite je u posudu. Prelijte marinadom karaš ribu i ostavite oko sat da se začini.
S vremena na vreme okrećite pečenu...
03. januar