Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Riba sa 4 vrste lukaRiba sa 4 vrste luka
11. dec.
Sve vrste luka takodje iseci na listove i dodati krompiru. Staviti povrće sa ribom na pleh i sve zajedno u rernu na 200 stepeni. Napraviti marinadu od peršuna, belog luka, maslinovog ulja i limuna....
Riba deverikaRiba deverika
15. april
Recepti sa deverikom su brojni i dobro poznati svim kuvarima, ali je ova vrsta proučavana i cenjena i u medicini, jer je popularna dijetalna hrana....
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Samo najmanje ribe ove vrste su pogodne za prženje, jer nisu toliko masne. Velika plava riba može da bude ispečena i cela....
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
One su vrsta bodljoperki, takođe nazvane morski karaši. Imaju zaoštrene leđne peraje i veliku, jako prčvrćenu krljušt....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Konzervirana ribaKonzervirana riba
07. jun
Riba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove. Operu se tegle, po mogućnosti...
Marinirana ribaMarinirana riba
08. jun
Riba se očisti i opere u hladnoj vodi, ocedi se iseče na komade, koji se posole. Od vode, sirćeta, ulja/maslinovog ulja i začina pripremite marinadu, koju treba da kuvate 5 minuta. Riba se poređa u tegle - red ribe...
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Možete koristiti samo jednu vrstu bibera ili kombinaciju crnog bibera, kajenske paprike, estragona, bosiljka, peršuna, kima, karija ili drugih biljaka i začina. Ostavite oko 8 sati u frižideru da riba upije ukuse....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz. Držeći ribu jednom rukom, drugom...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Marinirana pržena ribaMarinirana pržena riba
18. avgust
Filete isečemo na komade. Začine, beli luk i so ignječimo u posudi. Dodajemo sirće i vino i promešamo. Ribu stavljamo u posudu, prelivamo marinadom i poklopimo. Ostavlja se na jednu noć u frižideru. Pre nego što je ispržimo...
Konzervirana karaš ribaKonzervirana karaš riba
21. sep.
Spremamo u ekspres loncu. Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima. Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri. Nakon što provri...
Pržena riba IglicaPržena riba Iglica
24. jun
Očistite i operite ribu. Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju. Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je. Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
Pržena riba hekPržena riba hek
06. jun
Očišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna). Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
Sirovo usoljena ribaSirovo usoljena riba
31. mart
Skušu dobro operemo i očistimo. Nakon toga ih osušimo ubrusom. Kad budu gotove, posoimo ih obilno spolja i iznutra. Ostavljamo ih sa strane na 12 sati, ali treba da stoje na nagnutoj površini, i da budu na hladnom....
Riba bakalar EleganteRiba bakalar Elegante
08. nov.
Prvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo. 1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli. 2. Kad povrće omekša dodajem...
Riba u maslacuRiba u maslacu
09. jun
Očišćenu i dobro opranu ribu postavite u bujon od vode, sirćeta i soli u kome ste prethodno skuvali šargarepu i celer. Kuvanu ribu izvadite i poslužite sa kuvanim krompirom, a odozgo prelijte istopljenim maslacem i pospite...
Pečena riba listPečena riba list
11. feb.
Ribu lepo očistiti i oprati. Na mesto gde ste izvadili utrobu stavite so, maslinovo ulje i cele čenove belog luka sa stabljikom ruzmarina. Premažite ribu maslinovim uljem stavite na pek papir i peći na 200 stepeni...
Marinirana karaš ribaMarinirana karaš riba
03. januar
Pasirajte beli luk i pomešajte sve nabrojane sastojke za marinadu u duboku posudu. Očistite ribu i stavite je u posudu. Prelijte marinadom karaš ribu i ostavite oko sat da se začini. S vremena na vreme okrećite pečenu...