Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Tikvica»Niskokalorična letnja čorba od tikvica i krompira

Niskokalorična letnja čorba od tikvica i krompira

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Niskokalorična letnja čorba od tikvica i krompira
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kako se garderoba smanji, tako se poveća potražnja za ukusnim čorbama, koje dobro utiču na figuru - eto i našeg predloga"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, manje
  • krompir - 4 komada, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • mladi luk - 4 struka
  • bujon od povrća - 1.8 ml
  • maslac - 40 g
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • kinoa - 3 kašike, skuvana
  • fida - 3 kašike, izmrvljena
  • peršun - svež, za posipanje
  • koren peršuna - i mirođije
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Čorbe od povrća u isto vreme daju sitost, ukusne su, niskokalorične i jačaju imunitet.

Preporučljivo je da budu deo vaše ishrane tokom režima za letnju detoksikaciju. Posebno su korisne za decu, jer su bogate vitaminima i mineralima.

Povrće operite i očistite. Papriku i šargarepu sitno iseckajte na kockice.

Maslac zagrejte i u njemu sotirajte mladi luk, šargarepu i papriku. Kada omekšaju, dodajte i tikvicu, koju ste iseckali na kockice.

Prelijte povrće vrućim bujonom ili vodom. Dodajte so i biber i stavite korenje u čorbu, koje ste prethodno zavezali u snop.

Zatim dodajte i kockice krompira. Ostavite čorbu da se krčka na umerenoj vatri, 10 minuta, a zatim dodajte narendan paradajz, fidu i kinou.

Zapržite čorbu umućenim žumancima sa kiselim mlekom.

Posipajte preko svež peršun i dodajte sok od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: