Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Ruska letnja čorba

Ruska letnja čorba

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Ruska letnja čorba
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
19/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Na stranu tarator - imamo novog favorita među hladnim čorbama i to je ova ruska letnja čorba - predivna je!"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 800 g
  • krastavci - 1 komad
  • rotkvice - 3 - 4 komada
  • beli luk - 1 struk svežeg
  • jaja - 3 - 4 komada, kuvanih
  • krompir - 2 komada kuvanih
  • mirođija
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krastavac (oljušten), rotkvice, jaja i krompir na kockice. Isipajte kiselo mleko u činiju.

Dodajte hladnu vodu ( oko 1 i po činija), so, sitno iseckan beli luk i mirođiju, dodajte ulje i iseckano povrće i jaja.

Dobro promešajte i pre nego što ćete jesti, ohladite. Poslužite čorbu sa polovinama kuvanih jaja.

Po želji, možete dodati i šunku koju ste isekli na kockice.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: