Humus po originalnom receptu

31/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Neverovatno ukusan i veoma jeftin za pripremu, humus je ukusan i koristan i treba ga stalno praviti u kućnim uslovima. Pogledajte ovaj originalni recept za domaći humus"
Kuvanje90 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 594
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju očistite i potopite u vodu na 24 sata, dok duplo ne nabubri. Stavite u tepsiju i rasporedite, pokrijte krpom i ostavite 2 dana da proklija, a ujutru i uveče sipajte vodu i pažljivo ocedite.

Kada leblebija proklija, blanširajte je tako što je stavite u vrelu vodu. Ostavite tako 2 minuta i ocedite. Može i da preskočite proces klijanja, tako što je stavite u vrelu vodu i kuvate sat i po.

Sve sastojke, osim aleve paprike i začina po izboru, stavite u blender. Meljite dok ne dobijete homogenu smesu, pa posle začinite.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti