Kiparska svinjetina

27/07/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Mekana svinjetina sa netipičnim, ali očaravajućim ukusom - ne možete a da ne probate "
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano222
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistiti od žila i naseći na komade.

U avanu sitno usitniti korijander. Sjediniti ga sa šećerom, solju i biberom, pa time natrljati meso. Ostaviti ga 4 sata, da upije začine na sobnoj temperaturi.

Zagrejati rernu na 160 stepeni. Na jakoj vatri zagrejati 2 kašike ulja u tiganju. Meso kratko upržiti i staviti ga u vatrostalnu posudu.

U tiganj dodati preostalo ulje i upržiti luk. Naliti vino, posoliti i pobiberiti, i ostaviti skoro da provri.

Meso preliti smesom od luka i vina, i prekriti. Peći 1 sat u rerni, dok meso ne omekša.

Servirati posuto svežim listovima korijandera.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija