Posne sarme u listovima praziluka

10/12/2017
"Ove sarme su prevazišle obične "
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano522
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju propržimo luk i šargarepu, koju smo prethodno očistili i isekli. Kad bude gotovo dodajemo i pirinač.

Dobro promešamo, dodajemo paradajz ili paradajz pire, alevu papriku zajedno sa začinima i ponovo promešamo. Sipamo vodu, odnosu pirinča i vode je 1:4. Ostavljamo da se kuva dok ne omakšaju sastojci.

Pažljivo operemo praziluk. Isečemo ga po dužini i uzimamo samo gornje listove, zato što su oni najširi. Trebaju nam komadi dužine 15-20 cm.

Poparimo ih u posudi sa vodom da bi se se lakše savijali prilikom uvijanja. Vadimo ih, ocedimo i počinjemo da savijamo sarmice od praziluka.

U jedan kraj stavljamo od nadeva i savijamo kao trougao. Tako pripremljene sarme poređamo u pleh i prelivamo vodom.

Stavljamo u rernu i pečemo dok voda ne ispari.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija