Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Integralni hlebIntegralni hleb
24. maj
Integralni hleb je jedna od najvrednijih namirnica, ako je napravljen od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži suvišne sastojke kao što su to stabilizatori, pojačivači ukusa i arome i konzervansi. U suštini, integralni hleb...
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Balkanci su jedni od ljudi koji konzumiraju najviše hleba. Danas je teško pronaći kvalitetan i ukusan hleb. Prodavnice nude različite vrste proizvoda od testa - integralne, višezrnaste, ručno pravljen hleb, crni, tipski...
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Možda zbog toga što su u prošlosti samo siromašni ljudi jeli crni hleb. Istovremeno, sve češće čujemo da je beli hleb...
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Kada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam. Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Čak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba. Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje...
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Svako ko je probao domaće pripremljenu pogaču, zna o kakvom se ukusu govori. Naravno, u našoj opterećenoj svakodnevici, teško da možemo da sebi dozvolimo luksuz da mesimo testo svaki dan. Ali ako vam predstoji specijalna...
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoNemojte jesti sveži hleb! Evo zašto
15. april
Miris svežeg hleba je neuporedivno privlačan. Povezujemo ga sa kućnom udobnošću i toplinom, ukusnim jelima i prijatno provedenim momentima porodične trpeze. Svaki čovek biva očaran aromom koja se raznosi iz upravo...
Običan hleb u pekaču za hlebObičan hleb u pekaču za hleb
14. januar
Hleb se pravi, tako što navedene sastojke pomešate prema navedenom redosledu, tj. kako su napisani. Isipajte ih u pekač za hleb. Izaberite odgovarajući program i uključite uređaj. Pecite 3 sata. Od ovih namirnica...
Jednostavan hleb u pekaču za hlebJednostavan hleb u pekaču za hleb
04. okt.
U korpicu pekača za hleb se sipa voda. Sipa se belo brašno, posle ražano, so i skroz odozgo kvasac. Peče se na programu za integralni hleb. Zbog ražanog brašna korica hleba bude veoma hrskava....
Francuski hlebFrancuski hleb
04. avgust
Kvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom. Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...
Punjeni hlebPunjeni hleb
20. avgust
Isečemo hleb ou dužini i širini, ne sečemo dno. U proreze stavljamo topljeni sir, iseckanu šunku, mrvljeni kravlji sir. Nakon toga prelivamo između proreza rastopljeni maslac, pomešan sa belim lukom u prahu i odozgo stavljamo...
Turski hlebTurski hleb
19. avgust
Prosejte brašno sa solju, napravite udubljenje u koje sipate kiselo mleko. Rastvorite kvasac u 100 ml ugrejane vode, zajedno sa šećerom. Dodajte ga u preostale sastojke, sipajte i preostalu vodu i zameste meko testo. Ostavite...
Seoski hlebSeoski hleb
21. mart
2
Kvasac izmrvite u malo vode, dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Pokrijte i sačekajte da kvasac naraste. Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega isipajte kvasac, ulje i so. Zamesite testo, postepeno uzimajući od brašna...
Hrono hlebHrono hleb
16. dec.
Sjediniti sve suve sastojke, dodati ulje, gaziranu vodu i sve dobro promešati. Manji pleh obložiti papirom za pečenje, usuti smesu i vlažnom rukom poravnati po površini. Posuti semenke po želji i hleb peći oko 60 minuta...
Mešan hlebMešan hleb
24. avgust
U dubokoj posudi se pomešaju svi sastojci: prethodno prosejano brašno, suvi kvasac, so i topla voda. Meša se drvenom kašikom i pokriva pamučnom krpom. Testo je dosta retko. Tako pokrivneo testo se ostavlja da nadođe. Kad...
Hleb ĆabataHleb Ćabata
01. sep.
Rerna - 200 stepeni + posudica vode za vreme pečenja + pumpica sa vodom; Ravan pleh pokriven papirom za pečenje; Radi se mikserom. U posudi miksera ili ručni, se sipa brašno, suvi kvasac, maslinovo ulje i sa strane se...
Pljosnati hlebPljosnati hleb
21. nov.
Prosejte brašno u posudu i dodajte preostale suve sastojke. U sredinu sipajte maslinovo ulje i vodu i zamesite glatko testo, a može biti potrebno i da dodate još malo brašna. Ostavite testo da odstoji 10-15 minuta....
Semlin hlebSemlin hleb
14. nov.
Od navedenih sastojaka zamesite meko i elastično testo. Ostavite da nadođe 40 minuta do 1 sat. Oblikujte loptice i porešajte u namazan kalup za kuglof. Ponovo ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Namažite ga sa malo...
Kukuruzni hlebKukuruzni hleb
15. januar
Ugrejte vodu i u 50 ml vode rastvorite kvasac i šećer i ostavite da se aktivira. Prosejte brašno i 250 g griza i napravite udubljenje. U njega stavite 50 ml ulja, so i kvasac. Počnite da mesite, postepeno dodajte i toplu...
Kiparski hlebKiparski hleb
27. jun
Razredimo kvasac u pola šolje vode, dodajemo pola šolje prosejanog brašna. Pokrivamo i ostavljamo 30 minuta. Luk očistimo i usitnimo. Dodajemo u smeso preostalo prosejano brašno, luk, mentu, maslinovo ulje, so i šolju...
Prstenasti hlebPrstenasti hleb
30. maj
1. Rastvorite kvaasac u 100 ml vode sa kašičicom šećera, pokrijte krpom i ostavite da naraste oko 10 minuta. U ostatak vode stavite kiselo mleko i so i promešajte. 2. Prosejte brašno u duboku posudu i napravite udubljenje...
Domaći hlebDomaći hleb
27. feb.
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti sa odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Zatim dodati nadošli kvasac i tokom mešenja dodati svinjsku...
Integralni hlebIntegralni hleb
07. jul
Kvasac, šećer i 4 kašike tople vode se pomešaju i ostavljaju se sa sa strane oko 15 minuta. Dve vrste brašna se proseju zajedno sa solju. Dodaje se kvasac i zamesi se sa dovoljno vode, da se dobije tvrdo testo. Nakon što...
Nedeljni hlebNedeljni hleb
09. jul
Nedeljom često volimo da odmaramo i da na minimum smanjimo obaveze u kući kako bismo imali više vremena za sebe. Ako želite da imate odličan hleb na nedeljnoj trpezi, a da vam ne oduzima mnogo vremena, iskoristite ovaj...