Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Okrugla sleznicaVrste okrugle sleznice
Kod nas se mogu naći dve najrasprostranjenije vrste okrugle sleznice - Asplenium Trichomanes i Asplenium septentrionale....
06. avgust
Okrugle ĐuzlemeKada se ispeku, još tople okrugle đuzleme se ponovo premazuju maslacem i spemne su za serviranje....
12. avgust
Okrugle rol-viršlePosipamo sa malo soli, bugarskog luka i uvijamo u fitilje, a posle na okrugle rol-viršle. Stavljamo viršle u pleh, obložen papriom za pečenje.
Svaku rol-viršlu namažemo žumancem pomešanim sa maslacem....
26. mart
Okrugle krofnice sa selaU činiji umutite jaja, dodajte mleko sa rastvorenom sodom i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dobro promešajte, tako da dobijete gusto i lepljivo testo, a ako ima potrebe dodajte malo vode ili brašna.
Nauljamom...
24. sep.
Okrugle male pica pogačicePečemo naše okrugle male pica pogačice u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 15-20 minuta dok blago ne porumene.
Serviramo okrugle male pica pogačice tople....
31. maj
Okrugle pitice sa tikvicamaTakođe ponavljamo i sa pripremom svih okruglih pitica sa tikvicama.
Odozgo uz pomoć čerke namaežmo tečnosšću od preostalog nadeva, pošto tikvice puštaju mnogo tečnosti....
22. jul
Okrugle domaće pogačice sa kačkavaljemNapravite 3 okrugle pogačice od testa koje ste umesili, razvijte kore i od njih isecite krugove.
Poređajte pogačice u nauljen pleh u koji ste posuli malo brašna....
20. jun
Okrugle pitice sa sirom i kačkavaljemGotove okrugle pitice sa sirom i kačkavaljem pokrijte 5 minuta krpom, pre serviranja....
01. jul
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Punjene okrugle tikvice sa mlevenim mesom i pirinčemPunjene okrugle tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem su gotove....
10. jun
Pirinač okruglog zrnaUprkos načinu proizvodnje, ostaje veoma bogat hranljivim materijama i može se koristiti u pripremi raznih jela, poput rižota, za koje je ova vrsta pirinča najpogodnija....
02. avgust
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart