bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Tahini leči bolestan stomak, kosti i nervni sistem

Tahini leči bolestan stomak, kosti i nervni sistem

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
209
Tahini

Tahini se uvek preporučuje kao prirodna hrana za sve koji žele da budu zdravi. Za najkorisniji se smatra tahini od susama. On sadrži mnogo korisnih sastojaka kao što su biljna vlakna, esencijalne masne kiseline i kalcijum.

Jedno od svojstava tahinija je njegovo blagotvorno i smirujuće dejstvo na sistem organa za varenje i nervni sistem. On je efikasan kod mnogih stomačnih problema. Da bi bio najkorisniji za vas i vaše bližnje, pomeašjte ga sa pčelinjim medom. Da biste pripremili pomešahte tahini i med u odnosu 1 prema 1 ili po ukusu, na primer 2 prema jedan u korist meda. Dobijenu smesu uzimajte ujutru na prazan stomak.

Tahini se ne razlikuje mnogo od maslinovog ulja što se tiče koristi za krvne sudove i kosri. Prema istraživanjima on ima viši sadržaj belanaca čak i od sira, mesa i soje. Susamov maslc se potpuno usvaja od strane odganizma. U 100 g susama se mogu otkriti 30 g belančevina, 60 g masti, 20 g ugljenih hidrata, 4 g vlakana i 2.5 g oksalata.

Za stabilizaciju kostiju se preporučuje hladno presovan tahini. On najbolje u sebi sačuva sve vitamine i minerale. U njemu se nalazi velika količina masnoća, nezamenljivih aminokiselina, vitamina - E, PP, B1 i mikroelemenata - silicijum, fosfor, magnezijum, kalijum, kalcijum.

Bolestan želudac

Tahini od susama je koristan i za decu, ali i za odrasle. Osnovni razlog je visok sadržaj kalcijuma. On stabilizuje kosti koje rastu i smanjuje razređivanje kalcijuma u kostima kod odraslih.

Tahini ima i unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Spoljašnja upotreba je kod ušale grla, glasnih žica, crvenila ili izgorele kože. Unutrašnje se uzima najviše kod gastritisa, kolitisa, čireva. Osim toga deluje dobro kod slabog imuniteta.

Predloženi recept se preproučuje kod raznih stomačnih problema. Tahini se međutim može uzimati na mnogo načina. On je mnogo ukusan kada se namaže na integralni hleb.

Može se posuti šarenom solju. Ako volite poparu, možete dodati u gonju homogenu smesu sa hlebom i čajem. Masovno se uzima kao desert.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest